E heti rovatunk rendhagyó módon nem egy hétre, hanem csak egyetlen rendezvényre fog koncentrálni, méghozzá a Comic Cononra, az ott leadott érdekesebb trailereket és elárult információkat osztjuk meg veletek, ami hát, mit ad isten, a sci-fik, fantasy-k és képregény-filmek körül pörög-forog. Ugorjunk is fejest bele.

Filmek

Kezdjük mindjárt a Marvellel, újabb trailert kapott a november 3-án érkező Doctor Strange, amiben az MCU-ba is begyűrűzik a mágia (mármint a komolyabb mágia, hiszen a Thor-filmek azért már prezentáltak némi varázslást).

Az alanti videóban megnézhetitek, hogyan fog festeni Hulk páncélzata a Thor: Ragnarokban, amely buzgón merít majd a  Planet Hulk című képregényből. A filmet 2017. november 3-án mutatják be az Egyesült Államokban.

A Warner sem maradt otthon, sőt, valóságos előzetes-cunamit zúdított ránk képregény-filmjeiből és más alkotásaiból. Először is kezdjük a Wonder Womannel, ami az első világháborúba kalauzol el minket 2017. június 2-án.

Aztán ugorjunk a Justice League-re, amit Zack Snyder ugyan még bőszen forgat, de azért egy trailer csak-csak befutott. Úgy látszik, az Igazság Ligáját Batman fogja összeállítani a Csodanőből, Villámból, Cyborgból, Aquamanből és Supermanból.

Trailerrel jelentkezett az augusztus 4-én rajtoló Öngyilkos osztag is, kellemes zenés körítéssel.

A The LEGO Batman Movie is megkapta a kis humoros előzetesét. A film A Lego kaland spin-offja lesz, és Batman és Robin kalandjairól fog szólni.

A Kong: Skull Island is kapott egy trailert, amiben ugyan King Kongnak csak a sziluettjét láthatjuk, de az már biztos, hogy a majomkirály eme változata tényleg eséllyel állhat ki Godzillával.

Guy Ritchie filmje, a King Arthur: Legend of the Sword sem maradt előzetes nélkül, és az is biztossá vált, hogy nem egy „megszokott” Artúr-sztorit fogunk látni. Verekedős király, misztikus teremtmények, látványos összecsapások, ezek jellemzik ezt a mozit.

És végül, de nem utolsó sorban, itt a Fantastic Beasts and Where to Find Them  trailere is. A filmben megszökik néhány mágikus állatka, és Goethius (Göthe) Artemis Fido Salmanderre, a híres magizoológusra hárul a feladat, hogy összefogdossa őket.

Magyar premierek július 28-án:

  • Jason Bourne
  • Szellemirtók
  • André Rieu 2016-os Maastrichti koncertje
  • Gyilkos osztag

Sorozatok

Egy klingonos zenével (és rettentő gagyi CGI-jal) megáldott teaserből megismerhettük a jövő év elején érkező Star Trek-sorozat alcímét és központi hajójának nevét: Discovery. A hajót tagadhatatlanul a Star Wars ikonikus látványtervezője, Ralph McQuarrie munkája alapján készítették el. McQuarrie a ’77-ben kidobott Star Trek: Planet of the Titanson és a Star Trek 4: Hazatérésen dolgozott. A videóban látható hajó az előbbihez készült, ez lett volna a felújított Enterprise. Bár a film nem jutott tovább az előkészítés fázisán, a modellt megcsinálták, és később felhasználták a Star Trek 3: Spock nyomában című filmben (az űrállomáson látható) és az Új nemzedék ötödik évadában, az Újraegyesítés című duplaepizód első részében (a Surplus Depot Z15 „roncstelepen” lebeg).

Emellett Bryan Fuller showrunner megerősítette, hogy egybefüggő, 13 epizódos évaddal nyit a sorozat, új karakterekkel. Nem a Kelvin-idővonalon fog játszódni, és nem is a hatodik film és Az új nemzedék sorozat között (a hajó regisztrációs száma alapján viszont ez még bőségesen a TOS-éra szülötte). Lehetséges, hogy lesznek időugrások (flashback vagy időutazás, egyik sem kizárt egy Star Trek-sorozatban).

Trailert kapott a The Walking Dead hetedik évada, ami egy ügyes trükknek (némi flashbacknek és más szereplőkre koncentrálásnak) hála nem lövi le a hatodik évad poénját. A sorozat október 23-án folytatódik.

És a spin-offba, a Fear the Walking Deadbe is belenézhettünk a Comic Conon, amelynek jelenleg a második évada fut, és majd augusztus 21-én tér vissza a képernyőkre.

Az Amazon idén is több sorozat pilotját teszi közzé, hogy aztán a közönség dönthesse el, melyikből legyen tényleges széria. Az egyik jelölt a The Tick, amelynek főhőse egy átlagos, kicsit béna könyvelő, aki egy szuperhősöktől hemzsegő világban eszmél rá, hogy a városát egy rég halottnak hitt szupergonosz irányítja.

Tévésorozat formájában remake-elik a 2000-es a Frequency-t, amelynek főszereplője a 28 éves, Queensben élő nyomozónő, Raimy Sullivan (Peyton List). Hősnőnk egy nap egy rejtélyes rádióra bukkan a garázsban, amelyen át kapcsolatba lép rég halott, korrupt zsarunak tartott apjával. Na, innen indul a bonyodalom, hiszen hősnőnk megpróbálja megakadályozni, hogy bevetés közben elveszítse az apját. A sorozat október 5-én startol el.

Még idén visszatér a Netflixre a Voltron: Legendary Defender a második évadával, amit továbbra is Joaquim Dos Santos és Lauren Montgomery visz majd, és Tim Hedrick is megmarad vezető írónak.

Augusztus 23-án tér vissza a képernyőre a ’80-as évek komputerforradalmáról szóló Halt and Catch Fire a harmadik évaddal, amihez most egy trailer is érkezett.

Véget ér a Bones a tizenkettedik évaddal. A készítők két karakter halálát is beígérték, bár egyik sem a főszereplők közül kerül ki. Plusz több epizód erejéig Zack is visszatér.

Szeptemberben indul a South Park huszadik (jesszus!) évada, amelyet egy nem mindennapi videóval promóztak be/figuráztak ki.

A Szellemlovas feltűnik majd A S.H.I.E.L.D ügynökeiben, méghozzá a Robbie Reyes-féle inkarnációja. Azt egyelőre nem tudni, hogy démonként debütál vagy egyike lesz a sorozat fő gerincét adó Inhumaneknek.

Trailert kapott a Luke Cage, amely a jövőre érkező The Defenders következő lépcsőfoka. Cage karaktere már ismert lehet a Jessica Jonesból.

És ha már The Defenders, ez is kapott egy aprócska előzetest, plusz járt egy összefoglaló videó is az eddigi Netflixes MCU-sorozatokból.

És itt a Daredevil harmadik évadát bejelentő videó is, ami valószínűleg csak 2018-ban jelenik majd meg a Netflixen.

Végre belenézhetünk a Marvel és a FX közös gyermekébe, az X-men univerzumban játszódó Legionba, amelyben egy olyan mutáns szerepel, aki képes belelátni mások fejébe – csakhogy ezt nem tudja, így skizofréniával beutalják a pszichiátriára.

Katey Sagal (Egy rém rendes család) és Jack McBrayer (A stúdió) fogja Penny anyját és sokat emlegetett bátyját játszani a The Big Bang Theory tízedik, feltehetően utolsó évadában. Mindketten a szeptember 19-ei évadnyitóban debütálnak.

Triailert kapott a Vikingek negyedik évadának második fele is.

A Son of Zorn sem maradt ki a szórásból, amely szeptember 25-től nyújt betekintést abba, milyen, ha egy rajzolt, ’80-as évekbeli legendás harcos tíz év után úgy dönt, letelepszik hús-vér feleségénél és fiánál, és megpróbál normális életet élni.