Egyetlen rohammal vette a mozikat 2004-ben a Bajos csajok, amely kemény tinidrámát kínált rózsaszínbe csomagolva, ütős poénokkal és nagyszerű színészi alakításokkal. Nem csoda, hogy a történetből Broadway-musical lett, most pedig itt az új moziváltozat, amelynek összbevétele már meghaladta a 100 millió dollárt, miközben néhány országban még be sem mutatták – a premier nálunk is két hét múlva várható. A klasszikus Bajos csajok egyébként 103 milliót hozott, ez mai árfolyamon valamivel több mint 212 millió, ami nagyon szép siker egy nem túl magas költségvetésű vígjáték számára.

Az amerikai kritikusok túlnyomó része kedvezően fogadta az jó Bajos csajokat, kiemelve, hogy az alkotóknak bonyolult akadályrendszeren kellett átverekedniük magukat, és a mutatvány sikerrel járt. Egyfelől egy klasszikus tinivígjátékot és egy sikeres Broadway-darabot kellett összegyűrni úgy, hogy e produkciók ismerői számára újat tudjanak mondani, miközben a beavatatlan közönség is felhőtlenül szórakozik. Ezenfelül modernizálni kellett a történetet, az új mozibajáró nemzedék igényeihez igazítva, miközben megmarad az eredeti humor és intelligencia, aminek köszönhetően az előző Bajos csajok nem afféle egyszer nézős produkció lett.

Arra is minden ítész felhívja a figyelmet, hogy különösen tehetséges az új szereplőgárda. Ahogyan az előző Bajos csajok színésznők új generációját indította el a hírnév felé, az élen Amanda Seyfrieddel, Lindsay Lohannel és Rachel McAdamesszel, az új csajok is osztályon felüli minőséget hoznak. A főgonosz Reginát az a Reneé Rapp alakítja, aki a Broadway-darabban már remekelt ebben a szerepben, de most nem rutinból tálalja a színpadon bejáratott karaktert, mer még kegyetlenebb lenni negatív hősnőként. Rapp ráadásul azzal is figyelmet kelt, hogy a sajtóeseményeken teljesen üde és természetes jelenség, nem úgy bájolog mesterkélten, mint egy sztár, akit erre is kiképeztek, jegyzik meg a kritikusok.

Hozsannákat zengenek a butuska Karent ártatlan humorral megformáló Avantikáról is, aki bebizonyítja, hogy minden a személyiség varázsa, így nemcsak a magas IQ-nak köszönhetően lehet valaki emlékezetes és szimpatikus hősnő.

Hazai bemutató: 2024. március 7.!