• Évértékelőt tartott az Epic Games
  • Amiből kiderült, hogy mely címeket várják a legjobban a játékosok
  • De azt is megtudhattuk, hogy nőtt-e az EGS felhasználói bázisa

A 2018-as indulásakor talán csak kevesen gondolták volna, hogy az Epic Games Store rövid időn belül népszerűbb digitális áruházzá válik, mint például az Origin vagy a Uplay (ezek ma már EA Play és Ubisoft Connect néven futnak), márpedig pontosan ez történt. Az ugyan nem valószínű, hogy az Epic boltja valaha is el fogja érni a Steam sikereit, de így is évről évre nő a népszerűsége, ami leginkább a heti ingyenes játékoknak (na meg persze a Fortnite-nak) köszönhető. A cég szokás szerint idén is összegezte a tavalyi évet, a részletes adatokból pedig nem csak az derült ki, hogy hány felhasználóval bír a platform, de azt is megtudhattuk, hogy melyek a leginkább várt játékok.

A közzétett számok szerint jelenleg 230 millió PC-s felhasználóval büszkélkedhet az oldal, ami 19%-os növekedést jelent 2021-hez képest. Az aktív felhasználók száma pedig 68 millió volt decemberben, ami 10%-al több, mint tavalyelőtt. Eladások terén ugyanakkor tapasztalható némi visszaesés, az áruház forgalma ugyanis 820 millió dollár volt 2022-ben, tehát 20 millióval kevesebb, mint az azt megelőző évben, amikor a világjárvány miatt többet költöttek az emberek játékokra. Az szinte magától értetődik, hogy az ingyenesen kínált játékok (melyekből összesen 99 darab volt) összértéke ismét több ezer  dollárra tehető, így aki folyamatosan bezsákolja ezeket a címeket, az már egy eléggé impozáns gyűjteménnyel rendelkezik.

 egs.jpg

A leginkább várt játékok között természetesen a AAA címek vannak többségben, hiszen a felhasználók olyan alkotások miatt vágják a centit, mint például a Star Wars Jedi: Survivor, a Dead Island 2, az Alan Wake 2 vagy épp a Suicide Squad: Kill the Justice League (bár ez a State of Play-es bemutató óta már valószínűleg kikerült a kalapból). Akad ugyanakkor néhány kisebb (vagy épp AA) cím is a listán, mint például a Witchfire, a Crime Boss: Rockay City, vagy épp az EGS exkluzív indie, a Tchia.