Mikor ezeket a sorokat pötyögöm, még órákra van a Red Dead Online bétája, ami a mai nap az Ultimate Edition tulajdonosai számára válik elérhetővé, de hamarosan mindenki elmerülhet benne, aki birtokolja a vadnyugatos játékot. Az adathalászok viszont már most kisilabizáltak pár dolgot a program kódjából, így kiderült, milyen játékmódokat próbálhatunk ki.

A Make it Count egy battle royale jellegű móka lesz, amiben 32 játékos csap össze, limitált fegyvereken és egy fokozatosan összemenő területen. Helyszínül Strawberry, Stillwater Creek és Tall Trees szolgálnak majd, a fegyverek között pedig az íjak és dobókések is megtalálhatóak lesznek.

A Most Wanted afféle death match, mindenki öldökölhet mindenkit, ennél fogva az lesz a nyertes, aki a legnagyobb kill countot tudhatja magáénak. Viszont minden gyilkossággal növekszik a játékos fejére kiszabott vérdíj, amit az őt megölő gyűjthet be. Ehhez a játékmódhoz a térképet Saint Denis, Tall Trees, Thieves Landing, Tumble Weed és Valentine szolgáltatja.

A Name Your Weaponban egy listából válogathatjuk ki, milyen fegyverrel akarunk szembenézni az ellenséggel (azaz az összes többi játékossal), ám a begyűjthető pontok éppen a választott fegyvertől fog függeni. A helyszínt a Lanik Electrical, a Tall Trees, a Heartland Oild Fields, a Fort Mercer és az Annesburg biztosítja.

A Team Shootout egy hagyományos team deathmatch lesz a Saint Denis Docks-ban és a Bolger Glade-ben.

Mindezek mellett versenyek (Races) is lesznek, méghozzá háromfajta. Fort Wallace-ban és Bard’s Crossingban hagyományos, rajtól célig verseny lesz, Saint Denis régióiban körversenyeket találhatunk, míg Blackwater, Rhodes, Saint Denis, Tumbleweed és Valentine checkpointos versenyeknek ad helyszínt.

Továbbá a Red Dead Online egyjátékos mókákat is kínál. A Highly Illegal and Highly Immoralban Davis marsallnak kell elintézni egy etikailag kétes ügyet. A Honor Among Horse Thievesben a ló-kupeckedés fortélyait sajátíthatjuk el. Az If the Hat Fits…-ben egy szélhámost kell nyakon csípni. A Kerosene, Tar, and Greedben egy kényes céges ügyet kell rendezni. Végül a Kill Them, Each and Every One-ban egy özvegy bosszúját kell teljesítenünk, míg a Love and Honorban egy fiatal nőt kell kiszabadítanunk egy banda fogságából.

Mindegyik küldetést egy Horley nevű fickótól kapjuk meg, és némelyikben bizony morális döntéseket is meg kell majd hoznunk.