Mikor ezeket a sorokat pötyögöm, még órákra van a Red Dead Online bétája, ami a mai nap az Ultimate Edition tulajdonosai számára válik elérhetővé, de hamarosan mindenki elmerülhet benne, aki birtokolja a vadnyugatos játékot. Az adathalászok viszont már most kisilabizáltak pár dolgot a program kódjából, így kiderült, milyen játékmódokat próbálhatunk ki.

A Make it Count egy battle royale jellegű móka lesz, amiben 32 játékos csap össze, limitált fegyvereken és egy fokozatosan összemenő területen. Helyszínül Strawberry, Stillwater Creek és Tall Trees szolgálnak majd, a fegyverek között pedig az íjak és dobókések is megtalálhatóak lesznek.

A Most Wanted afféle death match, mindenki öldökölhet mindenkit, ennél fogva az lesz a nyertes, aki a legnagyobb kill countot tudhatja magáénak. Viszont minden gyilkossággal növekszik a játékos fejére kiszabott vérdíj, amit az őt megölő gyűjthet be. Ehhez a játékmódhoz a térképet Saint Denis, Tall Trees, Thieves Landing, Tumble Weed és Valentine szolgáltatja.

A Name Your Weaponban egy listából válogathatjuk ki, milyen fegyverrel akarunk szembenézni az ellenséggel (azaz az összes többi játékossal), ám a begyűjthető pontok éppen a választott fegyvertől fog függeni. A helyszínt a Lanik Electrical, a Tall Trees, a Heartland Oild Fields, a Fort Mercer és az Annesburg biztosítja.

A Team Shootout egy hagyományos team deathmatch lesz a Saint Denis Docks-ban és a Bolger Glade-ben.

Mindezek mellett versenyek (Races) is lesznek, méghozzá háromfajta. Fort Wallace-ban és Bard’s Crossingban hagyományos, rajtól célig verseny lesz, Saint Denis régióiban körversenyeket találhatunk, míg Blackwater, Rhodes, Saint Denis, Tumbleweed és Valentine checkpointos versenyeknek ad helyszínt.

Továbbá a Red Dead Online egyjátékos mókákat is kínál. A Highly Illegal and Highly Immoralban Davis marsallnak kell elintézni egy etikailag kétes ügyet. A Honor Among Horse Thievesben a ló-kupeckedés fortélyait sajátíthatjuk el. Az If the Hat Fits…-ben egy szélhámost kell nyakon csípni. A Kerosene, Tar, and Greedben egy kényes céges ügyet kell rendezni. Végül a Kill Them, Each and Every One-ban egy özvegy bosszúját kell teljesítenünk, míg a Love and Honorban egy fiatal nőt kell kiszabadítanunk egy banda fogságából.

Mindegyik küldetést egy Horley nevű fickótól kapjuk meg, és némelyikben bizony morális döntéseket is meg kell majd hoznunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!