• Itt vannak az idei Saxxy Awards győztesei
  • Húsz döntős közül hat díjazottunk lett

Ahogy az lenni szokott, öt plusz egy kategóriában (akció, komédia, dráma, rövid, kibővített és összesített) hirdették meg az idei Saxxy Awards győzteseit. Az idei, hetedik díjátadón is remek alkotások születtek, nézzétek velünk őket!

Az összesített győztes az Agent Gunn: Vulkanite, mely szerintünk sem véletlenül lett a legjobb. A kémfilmek hangulatát, remek akciójeleneteket és tipikus Team Fortress humort felvonultató öt perces kisfilm húsz ember keze munkája.

Az akció kategória legjobbja a Board Room, mely tulajdonképpen egy egy perces, összefüggő akciójelenet. Az egy ember (Jig) által összehozott rövidfilm első nevezése, mely egyből díjat is ért, megérdemelten.

A komédia kategória díjazottja az egyetlen nem Team Fortress-témájú kisfilm. A kisfilm főszereplője a (dobpergés) csirke a Counter Strike-ból. A Chicken Strike nem csak pörgős, de ötletes is, már csak a csattanóért is érdemes megnézni.

A dráma kategóriában a Legacy című, három perces alkotás lett a legjobb, mely az apa-fiú kapcsolatra a Battlefield 1 traileréből ismerős „Suns and Stars” érzelmektől túlcsorduló szólamaival játszik rá.

A rövid kategóriában egy perc alatt a Player Portrait egy rendkívül ötletes, perspektívát összekuszáló koncepcióval állt elő. Nem akarjuk lelőni a lényeget, egy percet megér az életedből.

A kibővített kategória öt perces jelenete idén egy kicsit szokatlanra sikerült, a Leak! egy egész halom vizuális ötletet sűrít bele a rendelkezésre álló időbe. Nem tudjuk, mit szívtak az alkotók, de lehet, hogy kihagynánk…

Ha a többi, díjról éppenhogy lemaradt jelöltre is kíváncsi vagy, akkor irány a hivatalos weboldal!