• A hazai internetezők harmada rendelkezik videóstreaming előfizetéssel
  • A Netflixnek annyi magyar profilja van, mint az HBO GO-nak és az Amazon Prime-nak együtt

Az NMHH tavaly októberben végzett piackutatást a hazai streaminggel kapcsolatban. Akkor kiderült, hogy a magyar internetelőfizetők minimum negyede torrentezik, illetve harmaduk rendelkezik hozzáféréssel legalább egy videóstreaming platformhoz. Ez azt jelenti, hogy a magyar netezők többsége se a torrent-, se a fizetős szolgáltatásokat nem veszi igénybe, inkább ingyenes online videókat és filmeket nézünk.

netflix-1.jpg

Most a JustWatch-tól kaptunk pontosabb statisztikát a hazai viszonyokról. Itthon a Netflix, az HBO GO és az Amazon Prime a három legnépszerűbb streaming oldal, az összes előfizetés 82%-a ezekre a platformokra történik. Messze a Netflix vezeti a listát, nagyjából annyi magyar profilja van, mint az HBO GO-nak és az Amazon Prime-nak együttesen.

streaming-services-marketshare-infographic-2020-23.jpg

Érdemes még kiemelni a negyedik helyen a Horizon GO-t, ami 2020 második negyedévében szerzett – átmenetileg – sok előfizetőt a Netflix pillanatnyi gyengülésével párhuzamosan. A legnagyobb streamingszolgáltató egyébként később visszaszerezte elvesztett profiljait.

streaming-services-marketshare-infographic-2020-22.jpg