• A Rock Band 4 sem készül el PC-re
  • A Harmonix szerint nem lenne elég vásárló
  • És licencelt számok védelmével is probléma lehet
  • Ezek ellenére azonban nincs kizárva, hogy egyszer PC-re is megjelenjen a Rock Band

A Rock Band 4 bejelentése és a PC-s szegmens erősödése kapcsán egyesekben fellángolhatott a remény, hogy az új rész ellátogat PC-re, annak ellenére, hogy a sorozat egyik korábbi része sem tette ezt meg. Nos, kiderült, hogy a partijáték konzolexkluzív marad, de legalább már tudjuk, hogy miért.

Daniel Sussman, Harmonix termékmenedzsere elmondta, hogy részben azért nem készítenek PC-s változatot, mert nem gondolják azt, hogy volna elegendő ember, akit ez a műfaj érdekelne. Konzolon már van egy kiépített és lelkes tábor, személyi számítógépeken azonban lövésük sincs, mennyien lennének kíváncsiak.

A másik hátráltató tényező a biztonsági okok, de nem a wareztől tartanak a fejlesztők, hanem a licenceléssel kapcsolatos problémáktól. Sussman elmondta, hogy megnyugtató és a zenei partnereik számára fontos, ha egy zárt platformon adják ki az alkotásaikat -- PC-hez hasonló nyitott platformon ez nehezebb, de megoldható, ugyanakkor a konzolos kiadásra kívánnak koncentrálni.

Mindezek ellenére a Harmonix nem zárkózik el mereven attól, hogy valaha is megjelenjen PC-re is a Rock Band. „Ha úgy látjuk, hogy van piac, akkor ki fogjuk adni PC-re, örültség lenne, ha nem.” -- mondta Sussman.