A Codemasters ma hivatalosan is bejelentette az F1 2013 című játékát, ami természetesen a száguldó cirkusz lehető legfrissebb szezonját igyekszik a monitorjainkra és tévéképernyőinkre ültetni -- a fejlesztők a teljes 2013-as versenysorozatot beépítették, ebbe beleértve a pilótákat, az autókat, a pályákat és persze a szabálymódosításokat is, hogy teljesen elmerülhessük az autósport csúcsában.

A Codemasters ezen felül gondolt azokra is, akik visszavágynak a múltba, mikor még jóval erősebb gépek szaggatták fel az aszfaltcsíkokat, s hétről hétre igazi legendák mérkőztek meg egymással. Ez a Classic Mode, ami az 1980-as évek versenyeit hozza el, olyan híres pilótákkal, mint Nigel Mansell, Mario Andretti, Emerson Fittipaldi és Gerhard Berger, velük pedig többek között a Circuit De Jerez és a Brands Hatch aréna vár minket.

A Classic Mode a Ferrari, Williams és a Lotus istálló járgányait tartalmazza, a fejlesztők pedig arra is ügyeltek, hogy ezek kezelése megfeleljen az akkori időken tapasztaltaknak, vagyis keményebb dolgunk lesz ezeket a benzinzabáló szörnyetegeket megszelídíteni. A versenyeket az F1 2013 klasszikus módjában a veterán Murray Walker fogja közvetíteni.

Az F1 2013 modern és múltbéli szekcióját is lehetőségünk lesz offline módban, egyedi bajnokság keretében, vagy osztott képernyőn, esetleg multiplayer módban teljesíteni, s természetesen minden teljesítményüket feljegyzi a RaceNet, mely teljes körűen beépült a játékba. Továbbá érdemes tudni azt is, hogy visszatér a Grand Prix módozat, szezon közben is kapunk mentési lehetőségeket, illetve kibővült az alapokat bemutató Young Driver’s Test.

Az F1 2013 idén ősszel jelenik meg PC, Xbox 360 és PS3 platformra, mégpedig két kiadásban: az alapváltozat szimplán F1 2013 névre hallgat, s a fent felsoroltakat tartalmazza, míg a F1 2013: Classic Edition két extra letölthető tartalommal érkezik. Ezek közül az egyik a 1990s Pack, ami a 90-es évek híres pilótáit (David Coulthard, Jacques Villeneuve, Eddie Irvine, Alain Prost), autóit és versenypályait hozza el, a másik csomag pedig szimplán extra pályákkal örvendeztet meg. A Classic Edition extrái az alapjáték megjelenése után külön is megvásárolhatók lesznek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

F1 2013 -- Megjelenés: 2013 Q3 -- Gépigény: nem ismert