• Megvan a Fallout 4 első három DLC-je
  • Automatron - március
  • Wasteland Workshop - április
  • Far Harbor - május
  • Drágul a Season Pass: márciustól 30 dollár helyett 50 dollár lesz az ára
  • Fallout 4 videoteszt

A Bethesda még a Fallout 4 megjelenése előtt bejelentette, hogy a játék egy egész sor kiegészítőt fog kapni, amit külön-külön, vagy a Season Pass keretében, egy csomagban is megvásárolhatunk. Akkor még nem mondták, hogy mi mindent fogunk kapni, és az elmúlt hónapokban még csak utalásokat sem tettek a tartalmakra, most azonban megtörték a csendet, és bemutatták az első három fizetős DLC-t.

Automatron DLC - március

Az Automatron névre keresztelt csomag valamikor márciusban jelenik meg, és egy új fenyegetést hoz a Commonwealth népe számára. Egy rejtélyes alak, a Mechanist halálos robotokat, köztük az ördögi Robobraint engedte szabadjára. A feladatunk az, hogy ezeket a mechanikus bestiákat mind elpusztítsuk, darabjaikból pedig megalkossuk a saját robotunkat, ami kalandjaikon elkísérhet. A testrészei, a képességei, a páncélzata és fegyverei (újdonság a lightning chain gun) is mind szabadon alakítható, sőt még a festést és a hangját is mi választhatjuk ki!

Az Automatron DLC 4,99 dollárba kerül.

fallout-4-automatron-dlc.jpg

 Kattints a teljes méretért.

Wasteland Workshop DLC - április

Áprilisban érkezik a Wasteland Workshop, ami új kalandokat ugyan nem hoz, de cserébe bővít a dekorációs lehetőségeinket katódsugárcsöves világítással, feliratok kifüggesztésval és állatok kitömésével. Mind közül azonban a legérdekesebb az, hogy ketreceket építhetünk, amiben élő állatokat tarthatunk, akár egy rettentő Deathclawt is, ezeket pedig aztán idomíthatjuk, vagy véres viadalokban ereszthetjük egymásnak őket.

A Wasteland Workshop DLC 4,99 dollárba kerül.

fallout-4-wasteland-workshop-dlc.jpg

Kattints a teljes méretért.

Far Harbor DLC - május

A Fallout 4 legméretesebb kiegészítőjének ígérkező Far Harbor májusban kerül boltokba, és ebben Nick Valentine detektívügynökségének egy új esete kerül elénk, amelyben Maine állam partja mentén húzódó Far Harbor rejtélyes szigetét vesszük célba, ahol egy konfliktus fortyog a synthek, a Children of Atom és a helyi lakosok között. Sikerült vajon békét teremteni, és ha igen, milyen áron?

A Bethesda azt mondja, ekkora földterületet még egyik kiegészítőhöz sem csináltak, és alaposan meg is pakolták tartalommal. Az új küldetések mellett, települések, vérszomjas lények, magas szintű páncél és felszerelés, és persze egy rakás felfedeznivaló vár. Érdemes azonban tudni, hogy Far Harborban az átlagosnál magasabb a sugárzás szintje, ennek megfelelően pedig vadabb is a sziget, mint az alapjáték területei.

A Far Harbor DLC 24,99 dollárba kerül.

fallout-4-far-harbor-dlc.jpg

Kattints a teljes méretért.

Mindezen kívül a Bethesda további kiegészítőket is tervez -- 60 dollárnak megfelelő tartalmat ígérnek idén, ami nyilván nagyon jól hangzik, ám nem olyan egyszerű a dolog, a több tartalom miatt a Bethesda azt mondja, hogy kénytelenek árat emelni.

DRÁGUL A FALLOUT 4 SEASON PASS: 29,99 DOLLÁR HELYETT 49,99 DOLLÁRT KELL FIZETNI.

Az új ár március elsejétől érvényes, így érdemes még addig beszerezni a szezonbérletet, akinek ugyanis már megvan a csomag, annak nem kell felárat fizetni, az eredeti összegért kapja meg az összes DLC-t.

A Bethesda egyúttal bejelentette azt is, hogy a DLC-k megjelenését egy-egy bétatesztelés fogja megelőzni, amire már lehet is jelentkezni. Akit beválogatnak, az ingyen megkapja az adott csomagot, szóval érdemes próbálkozni. Ide kattintva iratkozhatsz fel.