• A Fallout 76-ban fontos szerepet kap az építkezés
  • Ebben a C.A.M.P. lesz segítségünkre
  • A kütyü mobil, használata pedig opcionális

A Fallout 76 egyik legfontosabb eleme lesz a bázisépítés, vagy ez esetben inkább településépítés. Ebben lesz nagy segítségünkre a C.A.M.P., azaz a Construction and Assembly Mobile Platform, amit Pete Hines szerint a Fallout 4 játékosai rutinból fognak kezelni, de azoknak sem fog bonyodalmat okozni, akik nem játszottak az előző epizóddal.

Mivel a C.A.M.P. mobil, így felhúzott táborunkat – néhány kupak ellenében – akár össze is csomagolhatjuk és áttelepíthetjük máshová. Éppen ezért a használata is opcionális. Akár az egész Fallout 76-ot végigjátszhatjuk a használata nélkül, de úgy is dönthetünk, hogy valahol letelepszünk, esetleg ide-oda hurcoljuk településünket. Sőt össze is állhatunk más játékosokkal, hogy együttes erővel akár egy várost is felhúzhassunk.

Mindez után talán nem is meglepő, hogy a Gamescom alkalmából kiadott két videó is a C.A.M.P.-ről szól. A fenti a Fallout-játékokra jellemző vicces, rajzfilmes bemutató, míg az e sorok alatt meglelhető már a C.A.M.P. játékbeli működését is megmutatja.

Köszönjük a PlayStation Magyarországnak, hogy élőben tudósíthatunk a Gamescom-ról.