• A PETA kritizálja azt, ahogy a Far Cry 5 bemutatja a horgászatot
  • Az Assassin’s Creed bálnavadászatával sincsenek megbékélve

„A horgászat a halak csapdába ejtése, melynek során félelemmel és levegőhiánnyal kell szembenézniük perceken vagy órákon át, ezt követően pedig hosszas haláltusát kell kiállniuk mielőtt megölik, vagy elevenen felkoncolják őket.” - mondja Tanja Breining, a PETA tengerbiológusa és halspecialistája a horgászattal kapcsolatban.

És éppen ez az, aminek megjelenítését hiányolja a Far Cry 5 horgászós minijátékából, mert ezzel szemben a Far Cry 5 alatt pikk-pakk ráharapnak a csalira, majd könnyedén kirántjuk őket a vízből és „zsebrerakjuk” őket kegyetlenkedés nélkül. Annak idején egyébként  hasonló volt a probléma az Assassin’s Creed 4 bálnavadászatával is: a játék nem mutatja be annak véres valóságában az állatok leölését, hogy kellően nyomatékosítva legyen a tett embertelensége.

Az persze, hogy a pulykák könyörtelenül veszélyesek, vagy éppen idomított medvével (pumával, kutyával) tépethetünk szét embereket és úgy általában bármire lőhetünk ami él és mozog (embereken túl is) már csak részletkérdés…

112282780.jpg