A rutinos Far Cry játékosoknak nem fogok azzal újat mondani, hogy semmi sem köti meg a kezünket játékstílus tekintetében. Ha akarunk, megtámadhatunk helyőrségeket törve-zúzva, de akár távolról is felőrölhetjük a védelmet. Vagy, ha úri kedvünk úgy tartja, akkor beosonva a fanatikusok közé csendben elnyiszálhatjuk mindegyik gigáját. És ez alól a Far Cry 5 sem lesz kivétel.

Annyival lesz csak megcsavarva a dolog, hogy segítséget kérhetünk az ellenállás prominens tagjaitól – persze, ahogy az a korábban bemutatott videóból már kiderült (link fent), mindegyikük egyedi képességgel bír, így nem kell attól tartani, hogy ha csendben akarunk osonni, akkor társunk szépen elkezd rakétákat eregetni. Kivéve, ha az osonós küldetésre a rakétavetős csávót hívjuk segítségül, de aki így tesz, az ugye meg magára vessen.

Az IGN First videójában most ezt a szabad akciózást láthatjuk mozgásban. Hősünk mesterlövészkedéshez Grace-t, osonáshoz Boomer kutyust, pusztításhoz pedig Nicket hívja. Akciónk közben meghatározhatjuk, hogy Grace honnan kit lőjön le, Nick hová dobjon bombát, Boomer pedig kinek rágja el a torkát, de olyan speckó bónuszokat is adhatnak, mint például az, hogy a kutyust beküldhetjük egy táborba, ahol minden kétlábú helyzetét felderíti nekünk.