• Nem lesznek többjátékos opciók a Far Cry Primalban, még kooperatív játékmódot sem kapunk
  • A világ kidolgozása és a játékmenet átalakítása a fejlesztők minden erejét lefoglalta

Hiába roppant vonzó annak gondolata, hogy más online játékosokkal vagy éppen a nappaliban összeverődött cimboráinkkal mamutokra vadásszunk és más felhasználók által alakított ellenséges törzsekkel hadakozzunk, a Far Cry Primalban mindezt nem tehetjük majd meg. A Ubisoft közzöségi koordinátora, Jason Paradise egy Steam-bejegyzésben pedig azt is elmagyarázta, hogy ezúttal miért hiányzik majd ez az opció.

A Far Cry-széria eddigi epizódjai nem a lehengerlő multiplayer szekcióikról voltak híresek, s bár általában ezen a téren is tisztességes munkát raktak össze a fejlesztők, a program sava-borsát egyértelműen a hatalmas, megannyi tennivalót rejtő nyitott világok adták. Ugyanakkor az időszámításunk előtt 10 ezer esztendővel játszódó új rész vadállatokkal és saját szokásokkal, vallásokkal rendelkező törzsekkel zsúfolt, élő-lélegző környezete valahogy ordított volna a többjátékos lehetőségek után. Ám pontosan a felfrissített játékmenet és a kidolgozott világ miatt nem kaphatjuk meg ezt. 

„Arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb Far Cry-élményt nyújthassuk a rajongóinknak. A kőkorszak életre keltése és a sorozat hagyományaira épülő erős játékélmény megalkotása azonban azt jelentette, hogy alapjaitól kellett átdolgoznunk az eddigi játékmentformulát. És ez bizony nem volt kis vállalkozás. A kezdetektől fogva ennek az ötletnek a megvalósításán dolgoztunk, ehhez pedig világosan átlátható prioritásokra volt szüksége a csapatnak. Éppen ezért már a fejlesztés kezdeti stádiumában nehéz szívvel, de meghoztuk döntésünket, és minden erőnkkel az egyszemélyes kampány kidolgozására fókuszáltunk.” – írta Paradise, amivel természetesen sok rajongót késztetett fanyalgásra.

Persze ez nem változtat a dolgon, így az Xbox One-ra és PlayStation 4-re a február 23-án, PC-re pedig március 1-én érkező programban egymagunknak kell szembenéznünk a szexet, kínzásokat és csonkításokat is ígérő kaland kihívásaival.