Délelőtt adtunk hírt róla, hogy egy luxemburgi cég (bár a vállalat úgy tűnik, egy rakás helyhez köthető) beperelt egy rakás kiadót, köztük a Minecrafttal berobbanó Mojangot, méghozzá szabadalomsértés vádjával. Bár az ilyen röhejes perek elég gyakoriak a játékvilágban, a kicsiny Uniloc nem volt felkészülve rá, hogy ennyien és ilyen gyorsan meggyűlölik majd. A brigád alapítója, Ric Richardson a blogján fakadt ki, amiért szerinte "gusztustalan" üzenetekkel bombázzák, holott ő csak a jogait gyakorolja.

Felháborodott a Mojangot perlő Uniloc
Ric Richardson, feltaláló

Richardson állítja: a Minecraft használja cége technológiáját, és mivel nem fizettek ezért, a per teljesen jogos. Továbbá kiemeli, hogy csak azért, mert az internetezők nem állnak ki magukért, neki még szabad, sőt, kell is. Végül úgy érvel, hogy ő sosem volt szabadalmi troll, mi több, saját maga is 216 bejegyzett szabadalommal bír. A Minecrafttal kapcsolatban egyébként a mobilos verzió másolásvédelmével van baja a csapatnak.

Hogy kinek van igaza, nehéz eldönteni, bár azért mókás, hogy Ric is csak akkor áll elő az üggyel, amikor a Mojang játéka már dollármilliókat kaszált, na meg furcsa kicsit, hogy cégének nem ez az első ilyen ügye. Hogy megbirkózik-e a mérges internetezőkkel, majd kiderül, mindenesetre a személyes elérhetőségeit levette az oldaláról.