• Készen áll a felvásárlásra a lengyel Bloober Team
  • Az egyik potenciális vevő a Microsoft lehet

Viszonylag régóta hallani olyan pletykákat, hogy a Microsoft elkezdett puhatolózni egy lengyel fejlesztőcsapatnál egy esetleges felvásárlásról, és bár eleinte más stúdiók merültek fel, most úgy tűnik, hogy a Bloober Team (Layers of Fear, Blair Witch) lehet a befutó.

felvasarlas-elott-all-a-bloober-team.jpg

A krakkói székhelyű fejlesztőgárda nemrégiben közzétett egy jelentést, melyben az olvasható, hogy megkezdték egy potenciális felvásárlás előkészületeit. Összesen hat lehetséges vevőt említenek, akikről név szerint ugyan nem esik szó, annyi azonban kiderült, hogy három amerikai, két lengyel és egy brit cégről van szó – vagyis a Microsoft is könnyedén ott lehet közöttük.

A híreszteléseknek további alapot ad, hogy a Bloober Team legújabb pszichológiai horrorjátéka, a The Medium éppen a májusi Inside Xbox adásban lett leleplezve. De korábban is voltak már szoros szálak a stúdió és a Microsoft között (gondoljunk csak a Blair Witch kezdeti exkluzivitására), így összességében nem lenne meglepő, ha végül az Xbox Game Studios kötelékében kötnének ki.