• Sokat javult a labdakezelés a FIFA 19 ötödik frissítésében
  • Némi ráncfelvarrást is kapott a játék

Egy egész sor változtatást hozott magával a FIFA 19 ötödik frissítése, mely apróbb hibajavítások mellett a játékmenetbe hozott jelentős változásokat, ott is a kapáslövés (finesse shot) és a kirúgások körül finomítottak a játékon. Na és persze pár csukát, címert és portrét is frissítettek.

Játékmenet

Állítottak a gyors, oldalról érkező labdák első érintésből történő „finesse shot” hatékonyságán, mostantól nagyobb lesz a hibalehetőség, pontatlanabb, lassabb és kevésbé csavarodó lehet a labda. A játékosok befejezési képessége kevésbé fogja befolyásolni a hiba lehetőségét ezeknél a lövéseknél, mint a korábbiakban, ehelyett a játékos felé érkező labda és a játékos által ellőtt labda iránya közti szög befolyásolja a lövés sikerességét – de ez a szög nem a lövés célpontjára, hanem a játékos lábát elhagyó labda irányára vonatkozik.

fifa-19-patch-5-ball.png

A változtatás befolyásoló hatása:

  • 0 fok (legkisebb) – 90 fok (legnagyobb)
  • 180 fok (legkisebb) – 90 fok (legnagyobb)
  • 180 fok (legkisebb) – 270 fok (legnagyobb)
  • 0 fok (legkisebb) – 270 fok (legnagyobb)

Ennek akkor van a legnagyobb hatása, ha a játékos lába felé érkező és a játékos lábát elhagyó labda szöge közti különbség 90 vagy 270 fok, ahol a 0 fok a játékos lábát elhagyó labda iránya. Hogy ez a gyakorlatban is érthetőbb legyen, van pár további képünk is:

Frissítés előtt:

fifa-19-patch-5-ball-before.png

Frissítés után:

fifa-19-patch-5-ball-after.png

(a kék a kapura tartó lövéseket jelöli, a piros a mellé menő labdákat, beérkezési szög: 88.25 fok)

Továbbá csökkentették a valószínűségét annak, hogy kapuskirúgáskor egy mezőnyjátékos felé irányított labda üres területre menjen, valamint ezentúl a védekező belső védők közelebb fognak helyezkedni egymáshoz. Ugyanekkor, ha egy támadó és egy védekező játékos küzd a labdáért, a védekező játékos nagyobb valószínűséggel fog a labda leesési pontja felé mozogni, mint eddig. Valamint azoknál a szituációknál, ahol a támadó ütközhetett az ellenfél kapusával miközben ő fogta a labdát, azt belökhette a kapuba, öngólt eredményezve. Ezekért mostantól szabadrúgás jár kifelé, a gól pedig érvénytelen lesz.

Apróságnak tűnhet, de mindenképp megemlítendő, hogy az „Elastico” csel használatakor ezentúl a labda közelebb fog maradni a cselező játékoshoz.

Vizualitás / Megjelenítés

Játékosok szerkesztésekor, Pro Club és Player Career esetében is 5 új cipőt helyeztek az elérhető cipők listájára, 26 játékos 2D-s portréja került frissítésre, 25 játékos 2D-s portréját eltávolították, számos csapat mezén, címerén és transzparensén frissítettek.