FIFA Manager 09 - bejelentve Meglehetősen durva ellenérzésekbe botlik az ember az interneten a legtöbbet látogatott fórumokban a sport-, azon belül is a fociszimulátorokkal kapcsolatban. "Marhaság" - használják a jelzőt, mert - ahogyan azt az érvekből ki lehet venni - a focit pályán kell csinálni, élő emberekkel. Ebben természetesen van valami - azonban ezek a vádak nem érhetik a FIFA Manager sorozatot, elvégre mikor van arra esélye az embernek, hogy milliókból játékosokat vásároljon magának, és egy kis csapatból létrehozza a világ legerősebb futballegyesületét? Pár szerencsés milliárdoson kívül minden bizonnyal esélytelen a dolog - ha csak nem ülünk be egy virtuális menedzserképzőbe, amelyet a most bejelentett, legújabb FIFA Manager biztosít majd nekünk.

FIFA Manager 09 - bejelentve A programban megadatik neked a lehetőség, hogy teljes kontrollt kapj egy fociegyesületben. A te felelősséged a kezdőcsapat, a taktikák és az edzés - akár csak az, hogy felfedezd a fiatal tehetségeket, fejleszd a klubházat és a csapatod stadionját. Fontosak természetesen a jó kapcsolatok is - kapcsolat a játékosokkal, a szponzorokkal és a sajtóval. De a FIFA Manager 09 továbbmegy. Menedzseld a saját nemzetközi csapatodat, vagy hozz létre a zéróból egy saját márkát, és vidd sikerre: válj bajnokká! A sorozat legújabb darabjában felbukkan a teljesen új kezdőcsapat, valamint a taktikai szekció. Mindkettőt roppant könnyű használni - de új mélységet ad a szoftvernek. A legapróbb részletekig összeillesztheted saját csapatod minden mozzanatát, beállíthatod, ki végezze el a szabadrúgásokat, de akár a passzolás stílusát és a keresztpozíciókat is te magad kontrollálhatod - a kombinációk száma gyakorlatilag végtelen, de a feladatod nem lesz könnyű: vajon a csapatodnak mi lesz az ideális felállás?

FIFA Manager 09 - bejelentve A teljesen felújított felhasználói felület minden lehetőséget megad majd rá, hogy 100%-ig a sajátodnak érezd a meccset. Cserék és taktikai parancsok csak egy klikkelésre lesznek tőled, a tábla, a csapat és a játékosstatisztikák pedig végig a képernyőn maradnak - hogy minden információt megtudj, amire csak szükséged van. Ha pedig mindezek nem lennének elegek, akkor még mindig gyönyörködhetsz a feltuningolt stadiongenerátorban, a lenyűgöző hangokban, és az ügyesen megszerkesztett mesterséges intelligenciában. Élő kommentárok, internetes közvetítések segítenek abban, hogy felfedezd a hibáidat, változó időjárás, a pályára betörni akaró rajongók zavarják majd a helyzetedet, miközben az eddig ismeretlen focimenedzser-világ mindennél realisztikusabban kell életre. Ha pedig még mindig nem elég, az adatbázis még mindig elképesztő: ezerötszáz klub huszonötezer játékosa vár rád, ezek közül pedig több mint hétezer saját arcképpel lesz ellátva - de ha ezek nem felelnek meg, magad is megkreálhatod saját álomcsapatodat!