• Brit film készül a Sex Pistols-ról
  • A film az együttes menedzsere és divattervező felesége életén keresztül mutatja be a Pistols történetét

A Bohém Rapszódia hatalmas sikere beindította a filmgyártók fantáziáját (vagy épp annak a hiányában ihlette meg őket). Nemrég debütált a Netflixen a Mötley Crüe-film és a következő években érkezik még a Rocketman és a Yesterday, az Amy Winehouse-, a Prince- és a Bowie-biopic, dokumentumfilm készül a Beatles és Bob Dylan pályájáról, illetve belengették a Bohém Rapszódia 2 lehetőségét is.

Ezek után nem meglepő, hogy egy újabb legendás együttesről szóló film készítését jelentették be ma. Ayesha Plunkett producer szerint a közönség ki van éhezve a zenésfilmekre, ezért a brit Starlight Films-szel hozzálátnak egy Sex Pistols történetét feldolgozó opusz elkészítéséhez. Casting még nem indult, de a készítőknek már több színészjelölt is van a fejében, tudta meg a NME.

sex-pistols-vernon-yardb4b62e6b8feb204f329c1700ab8c6c4a.png

A film főszereplői ugyanakkor nem Johnny Rottenék lesznek, hanem az együttes menedzsere, Malcolm McLaren és felesége, Vivenne Westwood divattervező, akik a hetvenes években alapították meg ikonikus londoni márkaboltjukat, a SEX-et. Az ő történetükön keresztül láthatjuk majd a Pistols rövid, ám annál jelentőségteljesebb karrierjét.