Firefly MMOG: rajongóknak kötelező!Nem tudom, idehaza mennyire beszerezhető a Firefly-széria, de aki sci-fi rajongó, próbálja meg levadászni. A széria-mágus Joss Whedon gyermeke ő, a mester olyan műveket adott korábban a világnak, mint a Buffy és az Angel sorozat. A Firefly egy igazi, klasszikus sci-fi, vérbő humorral - bővebben magyarul itt találtok egy jó összefoglalót róla. A FOX televízió csúnyán elbánt vele, ám az összekevert részek, az éjszakai vetítések, a félbeszakított sugárzás ellenére is milliós rajongótábort toborzott, és még a belőle készített film, a Serenity is díjak sorát aratta le.


Nos, ma a Multiverse bejelentette, hogy megállapodott a FOX-szal: a Firefly MMOG formájában kel életre. A céget a Netscape-től elvándorolt programozók hozták létre, és egy olyan platform kialakításán munkálkodnak (ez maga a Multiverse), melyen MMO-kat lehet futtatni, és egy böngésző jellegű felületen az összes világ elérhető a felhasználók számára. Jelenleg több mint 7000(!) csapat fúr-farag-hegeszt, és 150 MMOG készül erre a felületre az ingyenes fejlesztőkészlet segítségével.

A Firefly témája miatt a Star Wars Galaxies és az EVE: Online játékokhoz lesz hasonlatos, ám természetesen a maga sajátos, egyedi világával és hangulatával. Nagy kihívás, hiszen a szériában rendkívül változatos helyszínek bukkantak fel, a futurisztikus várostól a vadnyugati településen át idegen bolygókig és űrhajók zegzugaiig. Ráadásul a karakterek palettája is színes: szabadságharcosok, kormányügynökök, csempészek, banditák, kereskedők, polgárok, űrhajósok, mutánsok, gésák... Ezt megvalósítani nyilván nagy feladat, a Multiverse jelenleg keresi azt a teamet, aki erre képes lesz, ám a fanatikus, milliós rajongótábort tekintve a legjobb nevek közül válogathatnak majd. Természetesen emiatt még a megjelenési dátum is csak ennyi: "valamikor 2008-ban".

A bejelentés egyébként nem véletlenül mára lett időzítve: ezen a hétvégén kerül megrendezésre Kaliforniában, a burbanki Hilton-hotelben a 2. Flanvention, a Firefly rajongóinak éves összejövetele. A rendezvényre minden jegy elővételben elkelt...