Flagship: eggyel nő a lét...Az ex-Blizzardos srácokból alakult "dream team" ma bejelentette, hogy új leánystúdiót hoztak létre Flagship Seattle néven. Vezetője az a Travis Baldree, aki a Wild Tangent csapatánál az ingyenesen játszható Fate RPG vezető tervezője volt. A munkatársak szakmai életrajzában Total Annihilation, Dungeon Siege, SWAT 3 címeket találunk, azaz a Gas Powered Games és Sierra On-Line korábbi munkásembereiről van szó.

A team első játékénak címe Mythos, amely egy online RPG (egyetlen képet kaptunk a hír mellé ízelítőnek, kattints rá a nagyításhoz), és mindez nem véletlen persze: a játékkal két dolgot is tesztelnek majd. Egyrészt a Hellgate: London többjátékos üzemmódjának hálózati komponensét, ami eme stuff lelke is lesz, másrészt a Ping0 rendszerét. A Ping0 a HanbitSoft és a Flagship közös vállalata, mely játékok digitális terjesztésével és azok hosztolásával foglalkozik – magyarul, az általuk gondozott megoldáson keresztül vásárolhatjuk meg a címeket (lásd: STEAM), és ezen tolhatjuk, menedzselhetjük azokat online üzemmódban.

A Mythos kreatív igazgatója egyébként Phil Shenk, a Flagship egyik alapítója lesz, aki a régi szép időkben a Diablo II fő karaktertervezője és a LoD művészeti vezetője volt. A játékot a jövő év elején lehet majd beszerezni a Ping0-on keresztül.