Eljött a hétvége, ami azt jelenti, hogy szokás szerint ideje vetni egy pillantást a PlayStation Store-ra: visszatérő rovatunkban ezúttal is összeszedtük nektek, hogy milyen új, jelentős és érdekes címek érkeztek a héten a PS4 online áruházába.

Overland

Már sokfajta világvégét láttunk a számítógépeken és a televíziók képernyőin, azonban a Finji Games mostt az apokalipszist egy stratégiai programba csomagolta, melyben a túlélő elemeknek is hangsúlyos szerepük van. A játékban természetesen van harc, alapanyagokat kell gyűjteni a túléléshez, az úton pedig néhány nehéz döntést is meg kell hozni. A Finji Games játéka eddig főként pozitív értékeléseket kapott. Az Overland egy egyjátékos cím, amely nem foglal el sok helyet a PS4 merevlemezén, érdemes meglesni!

overland.jpg

Valkyria Chronicles & Valkyria Chronicles 4 Bundle

A Valkyria Chronicles megjárta az összes újkori PS platformot, a PSP-től kezdve a PS3-on át a PS4-ig. A Valkyria Chronicles és a Valkyria Chronicles 4 is egy alternatív 20. századba viszi el a játékost, melyben két nagyhatalom vívja örök háborúját. Azonban a játék nem egy tipikus színes szagos RPG, hanem egy kőkemény, egyszemélyes taktikai akciójáték, melyben a szereplők nem könnyű ruhákban, hanem teljes katonai uniformisban parádéznak. Mivel ez egy taktikai akciójáték, a stratégiának kiemelkedő szerepe van, megfelelő tervezéssel lehet csak túlélni a háborút. A két játék együtt több, mint 100 órányi tervezést, kihívást, szórakozást kínál, ennél pedig nincs jobb érv a pakk megszerzésére, azon kívül persze, hogy mindkét cím nagyon jó élményt ad.

Monster Hunter World: Iceborne Master Edition

A Monster Hunter World című programot senkinek nem kell bemutatni, hiszen a Capcom egyik legsikeresebb játéka lett. Az Iceborne expanzió pedig épp csak megjelent, de a teljes pakk már elérhető mind PS4-en, mind Xbox One-on. A kiegészítő az alapjáték végénél veszi fel a fonalat, és egy teljesen új történetet mesél el, még több szörnnyel és akcióval. Azért is érdemes megvenni, mert az Iceborne minőségben nem adta alább, ez pedig látszik is a vásárlások számán: kevesebb, mint egy hónap alatt 2,5 millió játék került a boltokba.

Destiny 2: Shadowkeep

A Shadowkeep a Destiny 4. kiegészítője, aminek a megjelenését a Bungie elnapolta, így szeptember közepe helyett csak most jelent meg, ezzel együtt pedig az alapjáték ingyenessé vált. A Destiny 2: Shadowkeep teljes kampányt kínál, mely méretében a Destiny Rise of Ironhoz hasonlítható. A Shadowkeep jónéhány elemében fejlődött az alapjátékhoz képest, de az eddigi értékelések vegyesek, viszont a pénzvisszatérítés miatt nincs kockázat akkor sem, ha kifizetitek érte a több, mint 10 ezer forintos árat.

shadowkeep.jpg

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

A szellemek visszatértek egy újabb nagy akcióra, azonban egyelőre úgy tűnik, hogy az Ubisoft legújabb játékában nincs nagy köszönet. A szaksajtó értékelései vegyesek, azonban a játékosok nagy része utálja a Töréspontot, melynek története kissé klisés: drónok, feltört számítógépes rendszerek, szellemek vs. rosszfiúk, nagyjából így foglalható össze a legújabb, Tom Clancy nevével fémjelzett játék. Valószínűleg nem ez lesz az a cím, amit az Ubisoft kitesz a dicsőségfalára, lehetséges, hogy gyorsan a süllyesztőbe kerül.

További megjelenések

Ez persze csak pár cím a kínálatból, a további premiereket csak csak felsorolás szerűen tesszük közzé, melyek között vannak nagy kedvencek és kisebb címek, egy dolog azonban azonban közös bennük: valamelyik biztos elnyeri a tetszéseteket.

Jó válogatást, jó játékot, kellemes időtöltést kívánunk, egy hét múlva újabb heti ajánlóval jelentkezünk. Szép szombat estét, kellemes vasárnapot nektek!