• Folytatást kap a Team Cherry metroidvania játéka, a Hollow Knight
  • A Hollow Knight: Silksong új főhőst, helyszíneket és ellenfeleket kínál majd
  • Elsőként PC-re és Switch-re fog megjelenni

A PC-re 2017-ben, konzolokra pedig 2018-ban megjelent Hollow Knight óriási siker volt mind a kritikusok, mind pedig a játékosok körében - a kiváló tesztpontszámok és a közel 3 millió játékos legalábbis mind erről árulkodnak. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy máris itt a folytatás: a Team Cherry csapata bejelentette a második részt, mely a Hollow Knight: Silksong névre hallgat.

hollowknight.jpg

Nem titok, hogy a Silksong eredetileg nem különálló játékként, hanem DLC-ként indult, idővel azonban annyira naggyá nőtt, hogy a fejlesztőknek nem maradt más választásuk - már csak azért sem, mert sok szempontból nagyon egyedi lett, ami miatt jócskán túlmutat egy hagyományos kiegészítőn.

Az új játszható karakter (Hornet) mellett rengeteg új helyszínre és több mint 150 új ellenfélre számíthatunk, ami jól mutatja, hogy a tartalommal ezúttal sem lesz gond. Ami pedig magát a játékmenetet illeti: maradnak a jellegzetes metroidvania és soulslike alapok, jókora kihívással, látványos és akrobatikus harccal, valamint sokféle fegyverrel. Az első trailer ezekből is igyekszik egy kis ízelítőt nyújtani. 

A Hollow Knight: Silksong első körben PC-re és Nintendo Switch-re fog megjelenni, a fejlesztők azonban nem zárják ki, hogy idővel más platformokra is ellátogasson, akárcsak az első rész - jó eséllyel nem kell tehát aggódniuk a PS4- és Xbox One-tulajoknak sem, pusztán arról van szó, hogy erősen limitáltak a fejlesztőcsapat erőforrásai. A pontos megjelenési dátum egyébként jelenleg még nem ismert.

Külön jó hír azoknak, akik támogatták még az első részt a Kickstarteren, hogy ők a Silksongot is megkapják majd ingyen. Akik 10 dollár alatti összeggel szálltak be, azoknak fixen a PC verziót fogják küldeni, a többiek viszont választhatnak majd, hogy melyik változatot szeretnék. Rendkívül jó fej és hálás húzás ez a készítőktől!