Véleményem szerint az utolsó valamire való Forma 1-es játék, ami megjelent PC-e is, az az F1 Challenge 99-02. Megvolt benne minden, ami kelhetett, megfelelően nehéz játékmenet, élethű fizika, licencek, egyszóval minden, de miután a Sony megszerezte a játékra vonatkozó jogokat, sokáig nem láthattuk a száguldó cirkuszt a monitorjainkon, de már nem kell sokat várnunk a visszatérésre, mert erről a Codemasters gondoskodik.

Az angliai székhelyű fejlesztő- és kiadócég tavaly szerezte meg a Formula 1-es jogokat a Sonytól, és szinte azon nyomban hozzá is láttak a fejlesztéshez, hogy egy olyan játékot hozzanak létre, ami az EGO Engine-nek hála egy kiváló játékélményt nyújt majd a sportág szerelmeseinek. A program még idén meg fog jelenni Wii-re és PSP-re Formula One 2009 néven, de az igazi nagyágyúk, a technikailag fejeltebb verziók csak valamikor jövőre várhatóak PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.

A Formula One 2010 és kistesója minden eddig bevezetett szabályváltoztatást tartalmazni fog, tehát a slick gumiktól kezdve a csökkentett méretű hátsó szárnyakon át a KERS-ig minden a helyén lesz, és akkor a hivatalos versenyzői- és pályalicencekről még nem is beszéltünk. A jelenleg legfiatalabb F1-bajnok, Lewis Hamilton például most először fog szerepelni egy F1-es játékban, de a többi toppilóta is helyet kap a produktumban a híres versenypályák mellett, amik már a legfrissebb versenyidény állapotát tükrözik. Körözhetünk többek között Abu Dhabiban, a valenciai Marina Bayben, vagy éppen az éjszakai versenyéről híres Szingapúrban a karriermód, vagy egy könnyed arcade futam során.