• Eltűnt az egykori Washington Redskins logója a Fortnite NFL-es skinjeiről
  • Nem sokkal azután, hogy a csapat a névváltoztatás mellett döntött
  • A Redskins kifejezést ugyanis sokan sértőnek és rasszistának találták

A Washington Redskins csapatát az utóbbi években rengeteg támadás érte a neve miatt (ami magyarra fordítva rézbőrűeket jelent), sokan ugyanis úgy érezték, hogy ez egy sértő, rasszista kifejezés. Néhány indián szervezet már a 2000-es években is petíciót nyújtott be azért, hogy változtassák meg a csapat nevét, azonban a klub csak idén adta be a derekát, mikor Washington Redskinsről átmenetileg Washington Football Team-re keresztelték magukat.

fortnite-nfl-03.jpg

Ezt a változást pedig a jelek szerint a Fortnite is lekövette, az Epic Games játékában ugyanis már jó ideje elérhetőek az NFL-hez köthető kinézetek a Fourth Down set részeként. Amennyiben pedig ezen skinek akármelyike (név szerint Blitz, End Zone, Gridiron, Interceptor, Juke, Rush, Spike vagy Strong Guard) megvan, úgy a játékba legközelebb belépve egy üzenetet fogunk kapni, ami tájékoztat arról, hogy a Redskins logó már nem érhető el ezekre a kinézetekre.

Az Epic egyben pedig azt is jelezte, hogy november 12-ig bárkinek visszafizeti a pénzét, aki megvette a skineket, de a változtatás miatt már nem szeretné megtartani őket, ehhez még az ilyenkor szokásos refund tokenre sem lesz szükségünk.