• Az Illfonic új játékon dolgozik a Dead Alliance képében
  • Emiatt aggódni kezdtek a Friday the 13th: The Game rajongói
  • De feleslegesen, az Illfonic nem hagyja magára a játékot
  • A Dead Alliance valójában egy sokkal korábbi projekt

Augusztus 29-én érkezik meg az Illfonic új játéka, a Dead Alliance, ami egy többjátékos hadakozásra kihegyezett, zombis, poszt-apokaliptikus világban játszódó FPS lesz, némi MOBA jelleggel. A Friday the 13th: The Game játékosai viszont a hír hallatán kisebbfajta pánikba estek, mert féltek attól, hogy a fejlesztők magára hagyják Jason kalandjait, amin azért lenne még mit hegeszteni. Most azonban a csapat feje, Chuck Brungardt mindent tisztába tett:

„A nagyobb, független stúdiók több csapattal dolgoznak több projekten egy időben. Erre szükség van ahhoz, hogy a stúdió életben maradjon, főleg a mai változékony iparban” – írta Brungardt a Redditen. „A Dead Alliance-t még a Friday the 13th: The Game előtt kezdtük fejleszteni. A Psyop Gamesszel közösen csináltuk, amikor még Moving Hazardnak hívták. Ezt a Psyop kiadta a Steam Early Accessbe, és felkeltette a Maximum Games érdeklődését.”

Ahogy Brungardt fogalmazott, a Moving Hazard/Dead Alliance csapata mindig is el volt szeparálva a Friday the 13th-t fejlesztő teamtől, ami idővel 20-ról 30 fősre nőtt, és még egy második irodát is nyitottak, hogy támogassák a játék elkészültét. Szóval eszük ágában sincs elhagyni Jason urat.

Érdekesség, hogy a Dead Alliance-t már májusban bejelentették, de a kiadó közleményéből kimaradt a fejlesztőcsapat neve. Erről csak a napokban szerezhettünk tudomást, ezért kezdtek el a Friday the 13th rajongói most aggodalmaskodni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!