Patrick Weekes, a Mass Effect 3 egyik társírója a Penny Arcade fórumán leírta, hogy a játék befejezése azért olyan, amilyen, mert az írókat vezető Casey Hudson és a főíró Mac Walters a kreatív csapat teljes kizárásával írta meg. Figyelem, az alant olvasható szöveg minimális spoilereket tartalmazhat!

Weekes leszögezte, hogy semmi köze sincs a játék végéhez, azon felül, hogy sikeresen kiharcolta az utolsó pár beszélgetést a csapattársakkal London romjai között. Mikor Hudsonék megmutatták nekik a kész befejezést, a csapat egy emberként hördült fel, de ez nem érdekelte a két szakembert. Patrick hosszasan taglalta, hogy a játék vége tele van logikai bukfencekkel, amiknek semmi értelme, s hogy ő személy szerint egy igazi csatát szeretett volna látni, ahol minden összegyűjtött nép megmutatja, mit tud.

Ez azonban nem minden, Weekes szerint a játék piros befejezése három különböző videóval zárult volna, melyek a hadi felkészültségünk alapján peregtek volna le. Ebből azonban nem lett semmi, noha Patrick úgy tudja, nem vágták ki őket a játékból.

A beszélgetést később törölték a fórumról, ahogy az összes olyan hozzászólást is, ami idézeteket tartalmazott belőle. A BioWare nem reagált az esetre.

Friss:

A BioWare időközben cáfolta az értesüléseket. Akárhogy is, a játék nemsokára új tartalommal lesz gazdagabb, reméljük, hogy nem hiába.

Az információért külön köszönet kaxas92-nek!