A Resident Evil 5 során különösen tetten érhető akciódúsabb irány a Resident Evil 6-ban is folytatódik, a Famitsu magazin legfrissebb számából ugyanis kiderült, hogy noha a fejlesztők ezúttal egy kicsivel több horrorelemet csempésznek a játékba, nem térnek vissza a korai részek hangulatához. E helyett inkább olyan játékot kell elképzelnünk, amiben az akció került az előtérbe, erre az irányvonalra pedig kitűnő példa az, hogy már mozgás közben is tudunk tüzelni. A tűzharcok során jobbra és balra kismértékben tudunk majd oldalazni, illetve kitérő manővereket vethetünk be, fedezékbe vonulhatunk, s egy villámgyors, 180 fokos fordulást is bemutathatunk, ha igazán forrósodik a helyzet.

A történettel kapcsolatban azt tudtuk meg, hogy 2013-ban járunk, a fő helyszín pedig egy fiktív kínai város, Lanshiang. Azt még nem tudni, hogy pontosan milyen jelentősége van a part menti városnak, az viszont biztos, hogy itt az élet cseppet sem nyugodt. Újfajta zombik jelentek meg, amelyeket nem a klasszikus T-vírus formált át vérszomjas lényekké, hanem egy másik, egyelőre ismeretlen vegyület.

Az élőhalottak külsőre nem különböznek az eddig látottaktól, a képességeiket tekintve azonban jóval fejlettebbek, mint az eddigiek. Már az egyszerű zombik is képesek fegyvereket használni, s a közelünkbe érve nekünk ugranak, a nagyobb dögök pedig extra képességekkel is rendelkeznek. Az egyik nagy ellenségünk a j'avo lesz, ami érti az emberi beszédet, csapatosan, összehangoltan vadászik, s nagyon agresszív, ráadásul ennek egy végtag elvesztése nem probléma, hiszen újat növeszt, súlyos sérülésnél pedig tovább mutálódik.

A szörnyek ellen a harcot Leon S. Kennedy és társa, a kormányügynök, Helena Harper veszi fel, de újra irányíthatjuk majd Chris Redfieldet is, aki bioterroristák után nyomoz, illetve lesz egy negyedik, továbbra is titokban tartott szereplő. Róla csupán annyit tudni, hogy az emberiség megmentésére hivatott, s a fiatalabb korosztály érdeklődését szeretnék megfogni vele.