Mindenki szerencséjére a Witcher egy ilyen játék, hála a már említett D'jinni programnak. A CD Projekt már jó pár hónapja elkészítette a Price of Neutrality nevű modot, melyről már korábban is ejtettünk szót az oldalon. Nem kellett sokáig várni a következő "profi" kalandra sem, hiszen az elmúlt héten megjelent a Witcher bővített változata (The Witcher: Enhanced Edition), és vele együtt a a Side Effects nevű modul.

A Side Effectsben Geraltnak (ismét) régi barátja, Dandelion segítségére kell sietnie, aki jó szokásához híven nyakig ül a szószban valahol Vizimában. Hősünknek nem kevés pénzt kell összeszednie, hogy kiváltsa barátját, és megfizesse kicsapongásainak árát. A történet során számos küldetés vár ránk, melyekkel elég aranyat gyűjthetünk össze, vagy mondjuk épp elég alkoholt, mivel itt is több lehetőségünk lesz megoldani egy-egy feladatot. Teszem azt le is itathatjuk az őröket, ha sikerült elég piát szereznünk.

Futószalagon a Witcher modokFutószalagon a Witcher modokFutószalagon a Witcher modok

A fejlesztők által készített kiegészítések után érkezett egy remek modul a Red Flame-től is. A Red Flame egy félig amatőr, félig profikból álló csapat, mely több mint ötven főt foglalkoztat a világ minden tájáról. Élvezve a teljes Witcher-közösség támogatását, már jó ideje dolgoztak a Deception című modon, mely nem csak új történetet, új küldetéseket tartalmaz, hanem többek közt eddig soha nem látott karaktermodelleket, új területeket és egy új települést(!) is. A történet szerint Geralt Carreasba érkezik, hogy jó munkás ember módjára végezze a dolgát, tehát szörnyekre vadásszon. A város a Witcher eredeti kalandjában nem szerepel, ezt a Red Flame-es lányok-fiúk az alapoktól építették fel, méghozzá igazán profi módon (új textúrák, sajátos környezet). Hősünk nem sokáig tétlenkedhet, hiszen megérkezése hamarosan rájön, hogy régi cimborája, Dandelion -- igen, jól gondoljátok -- ismét bajban van. A történet egy gyilkossági ügyre épül, melyet nekünk kell megoldanunk az embereket kikérdezve, nyomokra vadászva (nem, ez még mindig nem a Helyszínelők). Tetteink alapján többfajta befejezése is lehet a játéknak, tehát érdemes lesz többször is nekifutni a kalandnak. Alább pár képet láthattok a Deception új városából.

Futószalagon a Witcher modok  Futószalagon a Witcher modok  Futószalagon a Witcher modok

A Red Flame csapata jelenleg sem tétlenkedik, hanem egy nagyszabású projekten dolgozik, melynek neve: Strands of Destiny. Ebben a kalandban Aedirnbe fogunk utazni, mely egy Temeriával és Riviával is szomszédos ország. Kalandjaink során ellátogathatunk a Carbon-hegységbe, a törpék otthonába, de tiszteletünket tesszük a fővárosban, Vegerbergben is, ahol Yennefer, a varázslónő él. A fejlesztők megpróbálnak egy dinamikus párbeszédrendszert belehegeszteni a programba. Ha ez sikerül, akkor az NPC-k megjegyzik, hogyan bántunk, beszéltünk velük, és onnantól ennek megfelelően fognak viselkedni velünk. Emellett kapunk rengeteg érdekes küldetést, izgalmas történetet, új karaktereket, tehát mindent, ami dukál egy ilyen kaliberű modulhoz. Több információért irány a hivatalos oldal: http://www.witchermod.com/

Tehát srácok, izzítsátok a Witcher példányaitokat, mert fantasztikus kalandokban lehet részetek. Természetesen minden modul elérhető lesz a PGO-ról is!