Érdekel a mesterséges intelligencia? Akkor van egy jó hírünk, ma este 18 órakor jön ugyanis a Future Talks című kerekasztal-beszélgetés, ahol a terület szakértői fognak megvitatni izgalmas és érdekes kérdéseket a témában.

Az este "házigazdája" a világhírű asztrofizikus, író és planetáriumigazgató, Neil deGrasse Tyson lesz, akit a National Geographic csatornáról sokan ismerhetnek, és aki exkluzív videós üzenettel köszöntötte a magyar nézőket.

Az MVM közreműködésével megvalósuló műsorban a tudomány és a technológia nemzetközi sztárszakértői mutatják be, hogy a mesterséges intelligencia hogyan hat már ma is, illetve milyen hatással lesz a jövőben mindannyiunk életére. A beszélgetésben részt vesz még Stuart J. Russell, a kaliforniai Berkeley Egyetem professzora, Buzsáki György, a New York Egyetem orvosi karának professzora, akadémikus és világhírű agykutató, Kishonti László, az önvezető járművek technológiáját a mesterséges intelligenciára is támaszkodva fejlesztő AImotive vezérigazgatója, valamint Tilesch György, a Mesterség és intelligencia (BetweenBrains) című könyv társszerzője és a világ egyik legkeresettebb AI-szakértője. Néhány izgalmas témakör, amiről biztosan szó esik majd:

  • Mit üzen az Agymenők Sheldonjának ellenfele a magyaroknak?
  • Meg tudod győzni Neil deGrasse Tysont, hogy nem egy szimulációban élünk?
  • 4+1 példa a mesterséges intelligenciára, ami a filmekből valósággá vált

Fontos tudnivaló, hogy a magyar nyelven, szinkrontolmáccsal is követhető beszélgetés egy interaktív műsor lesz, vagyis bárki felteheti a kérdéseit, aki érdeklődik a téma iránt. A közvetítést az mvmfuturetalks.hu weboldalon követhetitek.

future-talks-elo-kerekasztal-beszelgetes-a-mesterseges-intelligencia-szakertoivel.jpg