Amennyiben a címet látva rögtön a dátumra ugrott az olvasó szeme, mondván, hogy biztos április 1-je van, pedig nem is, nos, ez egy teljességgel normális reakció egy olyan hír esetében, mint amilyen ez is: Ryan Reynolds, megannyi film, legutóbb éppen a Deadpool 2 sztárja újraalkotja a Reszkessetek, betörők!-et, méghozz egy füves komédia formájában. És most vegyetek egy nagy levegőt, mielőtt továbbolvastok!

Szóval ez nem csak valami buta ötlet, hanem komoly filmterv. Annyira az, hogy a forgatókönyv első vátlozata már el is készült, a benne felvázolt történet pedig a maga bizarr módján még illeszkedik is a klasszikus karácsonyi vígjáték abszurditásához.

A történet főszereplője egy huszonéves srác, aki nem veti meg a dzsangát, kedvenc hobbijából kifolyólag azonban néha kihagy az agya, így végül lemarad a haverjaival tervezett síkirándulásról. Ezek után hazamegy és betép, de annyira túltolja a dolgot, hogy a sok THC-tól paranoiás lesz, és azt hiszi, be akarnak hozzá törni, így mindenféle csapdákat eszel ki a rosszfiúk megállítására. A sors iróniája, hogy a betörők valóban a ház körül ólálkodnak, mert azt hiszik, hősünk síelni utazott. A szkriptet az elsősorban tévés körökben mozgó Kevin Burrows és Matt Mider jegyzik, a rendező pedig Augustine Frizzell lesz. A projekt egyelőre Stoned Alone munkacímen fut, ha már.

Reynolds a produkciós cégén keresztül folyik bele a munkába, de mivel szereposztás még nincs, simán lehet, hogy benne lesz a filmben is. És bár mindez remek hír, a magam részéről akkor lennék csak igazán boldog, ha a felnőtt Kevin is visszatérne, főleg mert mikor legutóbb láttuk, nem volt túl jó bőrben. Lemaradtatok róla? Gyorsan póroljátok alant!

home-alone-ryan-reynolds.jpg