• A Valve a jelenlegi játékainak toldozgatásán túl is játékfejlesztésbe kezd
  • A hardver sl szoftverfejlesztés párhuzamosan zajlik majd, házon belül

A Valve fókuszt vált, most már nem csak a hardverekbe és bevált játékainak bővítgetésébe fekteti az idejét, nyilatkozta Gabe Newell a soron következő projektjük, a Dota 2 témájú gyűjtögetős kártyajáték, az Artifact házon belüli prezentációján.

„Az Artifact az egyik azon játékok közül, melyeket mi fejlesztünk majd. Szóval ez amolyan jó hír. Hurrá! A Valve ismét játékokat fejleszt” – mondta Gabe Newell.

A Valve atyaúristene egy tavaly januári Reddit AMA során ár kijelentette, hogy legalább egy teljes értékű, egyszemélyes játékon már dolgoznak, később pedig a PC Gamer-nek adott interjújában „három nagy VR játékot” emlegetett. Hogy ez a mostani kijelentés ezen felüli játékokat jelent-e azt nem tudni, mindenesetre reménykedünk.

„Nem ma fogunk róla beszélni, de a nagy dolog, egy új nyílvessző a hüvelyben, ha úgy tetszik, hogy most már párhuzamosan tudunk hardvert és szoftvert is fejleszteni” – tette hozzá az alapító, majd kifejtette – „Mindig is kicsit irigyek voltunk az olyan cégekre, mint a Nintendo. Amikor Mijamoto leül megtervezni a következő Zeldát vagy Mariót, arra is gondol, hogyan fog kinézni a kontroller, milyen grafikai és egyéb megoldások szükségesek hozzá. Új dolgokat vezethet be, mert az ő kezében van mind a hardver, mind a szoftver. Az előbbi azért nézhet ki olyan jól, mert egyidőben készül hozzá az utóbbi, és ezt használja ki. Ez egy olyan dolog, melyet tőlünk is láthattok majd.”

gabe-newell-prezentacio-artifact.jpg