Noha lesz multiplayer mód a Hitman: Absolutionben, nem egy kis arénában eresztenek minket egymásnak a fejlesztők, hanem arra kíváncsiak, hogy milyen ügyesen tudunk teljesíteni egy-egy megbízatást.

A Contracts mód során az a feladatunk, hogy az adott pályán bármilyen fegyvert használva végezzünk három kiszemelt célponttal, majd minél gyorsabban oldjunk kereket. A játékosok teljesítménye egy globális ranglistán kerül feljegyzésre, s heti rendszerességgel új kihívásokat fogunk kapni.

Hitman: Absolution: Contracts játékmód
 
Minden egyes küldetés teljesítése után kapunk bizonyos mennyiségű pénzt (minél ügyesebbek vagyunk, annál többet), ezt az összeget pedig a következő megbízatás előtt álcákra és felszerelésekre köthetjük. Ha például a többi játékostól megtudtuk, hogy egy adott fegyver vagy ruha használatával előnyre tehetünk szert, akkor ezeket megvásárolva kezdhetjük a küldetést.

A fejlesztést vezető IO Interactive egyelőre nem beszélt arról, hogy a kampány pályái mellett lesznek-e direkt a Contracts játékmódhoz kialakított szekciók, vagy a későbbiekben fog-e ezekkel bővülni a játék letölthető tartalmak útján, holnap azonban kiadnak egy új játékmenet-videót, amiből remélhetőleg minden kiderül.