Az EA sajtókonferenciáján megtudhattunk pár új részletet az új Need for Speedről, mind közül pedig az volt talán a legfontosabb, hogy a játékban fellelhető szintes összes autót már az első indítás után kipróbálhatjuk. Persze a fejlesztők nem adják ide az összes kulcsot, de alaposan megkönnyítik a dolgunkat, hiszen nem kell hosszú órákat eltöltenünk, mire megszerezhetjük a kedvenc kocsinkat, csupán meg kell azt találnunk a városban.



A másik újdonság a játékkal kapcsolatban a kibővített AutoLog, ami folyamatosan, minden egyes mozdulatunkat árgus szemekkel követi, s amint sikerült megdöntetnünk egy barátunk teljesítményét, azonnal küldi is az értesítését, s ugyanez fordítva is igaz: azonnal megtudjuk, ha egy korábbi rekordunk már a múlté. A friss adatokat a Fairhavenben elhelyezett reklámtáblákon láthatjuk majd, de ha úgy tartja kedvünk, okostelefonokon vagy internetböngészőn is megnézhetjük a baráti rivalizálás állását, illetve ezeken a platformokon a fejlődéshez szükséges pontokat is gyűjtögethetünk.

Érdekesség még: ahhoz, hogy megpróbáljuk megdönteni a mások által felállított rekordot, át kell hajtanunk az azt jelző reklámtáblán, de lesz ennek kényelmesebb módja is, egy menüponton keresztül.