Az idei GamesCom első nagy bejelentését a Capcom szállította az egyébként kissé lagymatag sajtótájékoztatója utolsó húsz percében. A Remember Me egy új akciójáték, ami egy igen sötét, cyberpunk világban játszódik.


A hivatalos trailer, magyar felirattal

Párizs 2084-ra már nem a felejthetetlen csókok városa, és valószínűleg Ady sem ismerne rá, hiába szerette annyira a francia őszt. Új-Párizs immár egy kegyetlen, állandó felügyelet alatt álló világ része, melyben az emberek emlékei nem többek kereskedelmi termékeknél. Megoszthatjuk, eladhatjuk, manipulálhatjuk a memóriánkat, ami persze egyesek számára korlátlan hatalmat jelenthet. Az ezt lehetővé tevő, Sen-Sennek keresztelt készülék gyártója a Memoryeyes nevű gonosz megacég, egyetlen ellensége pedig egy lázadó csoportosulás, melynek tagjai erroristáknak nevezik magukat.

Ebben a nem épp kellemes jövőben éli mindennapjait Nilin, egy fiatal lány, aki korábban abból élt, hogy más emberek emlékeit lopta el. Sajnos azonban nemrég elkapták (hogy kik, nem tudjuk) és minden emlékét törölték, így azon túl, hogy menekülnie kell rosszakarói elől, a saját múltjára is fényt kell derítsen. Még szerencse, hogy a Memoryeyes emberei helyett az erroristák találnak rá előbb, és segítséget ajánlanak neki -- persze csak akkor, ha bizonyos dolgokat megtesz cserébe.


Játékmenet bemutató a GamesComról

A játékmenet egyik fele klasszikus akció, azaz lövöldözünk, platformokon ugrálunk és verekszünk, pont úgy, mint a legtöbb ilyen stílusú programban szoktunk. Előfordulhat azonban, hogy a gyilkolás nem megoldható. Ilyenkor lép a képbe Nilin speciális képessége, melynek köszönhetően meg tudja hackkelni mások emlékezetét. A fent látható játékmenet-prezentációban például egy férfi memóriáját írja át oly módon, hogy azt higgye, végzett a szerelmével. A pasas összetör lelkileg és öngyilkos lesz -- ezzel gyakorlatilag megússzuk, hogy be kelljen mocskolni a kezünket. A fejlesztők ígérik, hogy nagyon sok ilyen elemmel találkozunk majd a végigjátszás során.

A Remember Me-n egyébként a francia DONTNOD dolgozik, mely afféle all-star csapat: tagjait a Criterionból, a Ubisoft Montrealból és az EA-ből verbuválták. A program Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re is megjelenik, elvileg 2013 májusában. A következő PC Guruban természetesen részletes előzetest olvashattok majd róla.