Bemutatkozott a Mafia 3, amely 1968-ba repíti a játékosokat, a helyszín pedig New Orleans, illetve annak környéke; a belváros mellett a mocsaras vidék is a játszóterünk lesz, miközben megismerkedhetünk a várossal és annak kultúrájával. Mivel a történet a 60-as évek Amerikájában játszódik, egy puskaporos időszakba csöppenünk, amit a Vietnami háború által tépett sebek és az egyre nagyobb méreteket öltő rasszizmus jellemez -- nem vitás, hogy egy gondterhelt állapotról beszélünk, de a pezsgő zenei élet, és a csodás déli kultúra azért pár kellemes perccel megajándékoz majd, amikor éppen nem lövöldözünk.

A főszereplő a Vietnami háborúból visszatért Lincoln Clay, egy félvér árva, aki a családját az utcán találja meg. Szövetséget köt az olasz maffia elnyomása alá került három figurával (Vito Scaletta, Cassandra, Burke), és együtt egy új birodalom kiépítését kezdik meg. A feladatunk tehát a város meghódítása lesz, aminek egyik fő módja a búvóhelyek elfoglalása, amivel nem csak a hatalmunkat bővíthetjük, hanem mindenféle, a küldetések során használatos bónuszokat kapunk pajzs, extra emberek vagy mesterlövész kíséret formájában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Mafia 3-ban, habár sok mindent csinálhatunk a birodalmunk építése során, egy koncentráltabb élményt kapunk. Egy történetvezérelte játék lesz, amiben kooperatív mód, illetve (a jelenlegi ismereteink szerint) multiplayer sem lesz. Továbbá, az előző részhez képest keményebb játéknak ígérkezik, ugyanis a fedezékek rombolhatóak, az életerő nem töltődik újra, és csak két fegyvert vihetünk magunkkal -- társainkat azért segítségül hívhatjuk, ami a nagyon húzós helyzetekben jöhet majd jól.

A Mafia 3 valamikor 2016-ban fog megjelenni PC, Xbox One és PS4 platformra.