Az Xbox One alappillére az akció mellett a sportjátékok, és ha Európáról beszélünk, akkor csak a foci és elsőként a FIFA jöhet szóba. Az EA el is hozta a legújabb játékát a Microsoft Gamescom konferenciájára, és két témáról esett szó.

Az egyik téma az Ultimate Team volt, ami kizárólag a Microsoft konzolján 60 legendás játékossal egészül ki, ezek a játékosok pedig jobb kapcsolatot ápolhatnak egymással az átdolgozott chemistry rendszernek hála. Ezen kívül mindenki kap három legendás labdarúgót, három meccses kölcsönbe, aki ebben a szezonban játszik.

A másik téma az EA Access volt, amelynek előfizetői egyrészt 10%-os kedvezményt kapnak az Ultimate Team pontok terén, másrészt pedig a játék megjelenése előtt egy héttel, egy limitált ideig korai hozzáférésben próbálhatják ki a fociszimulátort.

Végezetül szeptemberben két FIFA 16 Xbox One konzolcsomag kerül a boltokba. Egy 369 euróért lesz kapható, amivel egy hónap EA Access előfizetés jár bónuszként, míg a másik 399 euróért egy év EA Access hozzáféréssel érkezik, ráadásul egy 1TB-os konzolt tartalmaz, szemben az olcsóbbik variációval, miben csak egy 500 GB-os HDD figyel.