Az idei Gamescom lényegesen különbözött az előző években megtartott rendezvényektől, nem voltak hagyományos sajtókonferenciák, az EA rendezett egy beszélgetős műsort, és annyi. Sokkal kevesebb hír futott be, videókból viszont nem volt hiány. Ezekből válogattunk most.

Egyértelmű, hogy a kölni kiállítás ideje alatt megjelent legjobb videó az Overwatch-hoz kiadott The Last Bastion című Blizzard alkotás volt. Gyönyörű animáció, csodás képek, a harci robotról szóló videó meg tudja érinteni az ember szívét-lelkét. Lenyűgöző a minősége, a Blizzard ennyi év után újra és újra meglep!

Nem sok olyan játék van, ami a pokolban játszódik, de az Agony, a Madmind Studio alkotása ezt kínálja. Dante Isteni színjáték című művéből már ismerhetjük a helyet, de a szemünkkel csak most tekinthetjük meg először azt, amiről senki sem tudja, hogyan néz(het) ki. „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!” – áll a felirat a Pokol bejáratánál, a videót megtekintve pedig tényleg csak a reménytelenség, az örök szenvedés az, ami az embernek először az eszébe jut. A látvány nem éppen szép, a földön heverő csontvázak százai, a groteszk módon kicsavart testek nyugtalanító érzéssel töltik el embert. Nem lesz egy könnyen emészthető játék, az biztos, de az is, hogy merőben szokatlan élményt fog adni.

A The Crew: Calling all Units a régi Most Wanted érzést hozza el az Ivory Tower játékába, a kiadott trailer kifejezetten hangulatos és tetszetős. A kiegészítő, új izgalmas ízt hozhat a megszokott The Crew élménybe, csak a technikai színvonal is legyen rendben, akkor már nem nagyon fogunk panaszkodni.

Zombikat a Call of Duty játékokban a World at War című résztől irthatunk, és ez az Infinity Warfare-ben sem lesz másképp. Ja, de. A Zombies in Spaceland címre keresztelt játékmódban egy űr-vidámparkban kell megküzdeni az élőhalottakkal, az 1980-as évek hangulatában. Van, akinek tetszik, van akinek nem, én az utóbbiakhoz tartozom, ez a színes-szagos stílus nekem nem igazán jön be. A játék ugyanakkor érdekel.

Végül pedig személyes kedvencem is álljon itt, amit bejelentése óta várok. Sea of Thieves. Az eddig bemutatott videók nagyon aranyos játék képét vetítik előre, amiben a kalózélet összes részét ki lehet élvezni a hajózástól kezdve a csodás kincsek kereséséig. Szerencsére a megjelenésig már nem sok idő van hátra, így a premier előtt érdemes lesz végignézni a Karib-tenger kalózait, de akár a "Hej, élet, kalózélet, a kalóz mindig részeg" dalt is el lehet énekelni. De inkább mégsem.

Nektek mi tetszett a legjobban? írjátok meg!