A Gears of War-széria kicsit olyan, mint a Halo-sorozat. Mindkettő egyszerre kezdte pályafutását PC-n és az aktuális Xbox konzolon, aztán hirtelen már csak Xboxon futott, a PC-ről meg jól elfeledkezett a Microsoft. És talán még egy dologban egyezni fognak: a Halo: The Master Chief Collection mintájára elkészülhet az első három Gears of Wart egybefogó Marcus Fenix Collection.

A gyűjteményes kiadás létezésével kapcsolatban a „jelenleg sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk” állapot áll fenn. Történt ugyanis, hogy egy bizonyos Slays nicknevű illető az alanti képen látható, igen lényegre törő információt osztotta meg Twitteren:

slays-tweet.jpg

Ezt aztán Phil Spencer, a Microsoft Xbox divíziójának feje retweetelte, ezzel kvázi elismerte a Marcus Fenix Collection létezését. Aztán rájöhetett, hogy ezt talán mégsem kellett volna, elkezdett arról hablatyolni, hogy hiba volt részéről bármiféle reakció a hírre, hiszen bár nagyon szereti a Gears of War-szériát, jelenleg nincs mit bejelentenie.

Pedig egy ilyen Gears of War kiadásban van ráció, pláne így, a Halo: The Master Chief Collection megjelenésének közeledtével. Ráadásul – elméletileg – egy ilyen kiadásba nem is az eredeti állapotukba kerülnének bele a játékok, hanem feljavított, remastered változatban. Persze ez inkább már csak vágyálom, egyelőre adjon a Microsoft bizonyosságot afelől, hogy készül Xbox One-ra a Marcus Fenix Collection. Ti örülnétek egy ilyen kiadásnak?