• A játék bezárása után is tovább futott a Genshin Impact anti-cheat programja
  • Erre sokan panaszkodtak, ezért a fejlesztők úgy döntöttek, változtatnak

Hétfőn elstartolt PC-n és PS4-en a Genshin Impact névre hallgató ingyenesen játszható akció-RPG, és bár úgy tűnik, a játék népszerűségével nem lesz gond, a rajt mégis apró döccenővel indult, komoly kritikát kapott ugyanis a játékosok részéről a csalásellenes szoftver.

genshin-impact-a-jatekosok-felhordulese-miatt-megvaltoztattak-a-csalasellenes-programot.jpg

Kiderült, hogy a program azután is futott, hogy a játékot bezárták vagy letörölték, ez pedig teljesítményproblémákat okozott, nem is beszélve az adatvédelmi aggályokról. A fejlesztők szerencsére hamar reagáltak, bejelentve, hogy elkészült a változtatás:

"A csalásellenes program azonnal leáll, amint a kliens bezárul vagy törlésre kerül. Szeretnénk elnézést kérni minden kellemetlenségért, amit ez okozott. Mindent megteszünk annak érdékében, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő" – szerepel a miHoYo közleményében.

A fejlesztőcsapat megnyugtatott mindenkit, hogy a szoftver nem továbbított semmilyen adatot, és csak azért futott tovább eredetileg, hogy kivédje a külső plug-inok használatát – most azonban már ettől sem kell tartani.