• Geoff Keighley szerepel a Death Strandingben
  • A játék több kategóriában is jelölt a The Game Awardson
  • A producer szerint a kettő között nincs összefüggés

Egy hét van már csak hátra a 2019-es The Game Awardsig, ahol számos új játékbejelentés várható, de a főszerep természetesen a díjaké lesz. A Death Stranding több kategóriában is jelölt, többek között a legfontosabban, az Év Játéka kategóriában is, ez pedig többeknek szúrta a szemét, az esemény házigazdája és egyben producere, Geoff Keighley ugyanis szerepel Kodzsima Hideo játékában, mint apró easter egg.

geoff-keighley-azt-mondja-nincs-koze-a-death-stranding-jelolesehez.jpg

Keighley most nyíltan beszélt a témáról a Redditen, ahol elmondta, hogy a kettő között nincs, és nem is nagyon lehet semmiféle összefüggés.

"Én nem szavazok a jelöltekre és a nyertesekre - ez egy 80 főből álló, a média képviselői közül kiválasztott zsűri dolga, akiknek a névsora az oldalunkon is megtalálható" - írta Keighley.

"Ugyanakkor teljességgel megértem a kétségeket, és az emberek azt is tudják, hogy Hideo a személyes jóbarátom - ahogy sokan mások is az iparágban. De van ennek másik oldala is: akadnak fejlesztők, akik a mai napig nem hajlandóak beszélni velem, mert valamelyik évben nem ők nyertek - annak ellenére, hogy nem én választom a nyerteseket" - tette hozzá.

A házigazda igyekezett tisztázni, hogy nincs semmiféle érdekeltsége a játékfejlesztésben, ezek után pedig csak annyit tud tenni, hogy a lehető leginkább átláthatóvá teszi a közönség számára a kapcsolatait, és biztosítja azt, hogy a szavazás teljesen különálló legyen ettől - és ez szerinte meg is történt.