A februári hónap legfontosabb bejelentése egyértelműen a Google nevéhez fűződik, kiderült ugyanis, hogy bezár a 150 főt foglalkoztató Stadia Games & Entertainment részleg, vagyis felhagynak a saját játékok fejlesztésével. Ennek a témának ment most kicsit jobban utána a Kotaku, a cikkben pedig érdekes részletekről libbentették fel a fátylat.

google-a-studiobezarasok-elott-ot-nappal-meg-tamogato-levelet-kaptak-a-dolgozok.jpg

A belsős forrásból származó információk szerint a Stadia-részleg vezetője, Phil Harrison napokkal a bejelentés előtt még támogatásáról biztosította a dolgozókat.

"A Stadia Games & Entertainment változatos és tehetséges csapatot épített fel, valamint remek munkát égzett az exkluzív játékok terén is. Hamarosan megerősítés várható a további befektetések kapcsán" – állt Harrison január 27-én kiküldött levelében.

Végül a dolgozók is nem sokkal a február 1-i hivatalos bejelentés előtt nem sokkal tudták csak meg, hogy bezár a játékfejlesztő részleg, Harrison pedig csak egy február 4-i konferenciahíváson válaszolt először a felé érkező kérdésekre, melynek során elismerte, hogy a vezetőség már az első levél kiküldésekor tudta, hogy be fogják zárni a G&E részleget.