A srácok újabb játéka, a GREED azért meglepő, mert semmi meglepő nincs benne. Múzsái között emlegethető az Alien Shooter: Vengeance és még inkább a Space Siege, azaz egy sci-fi hack 'n slash a drága, az old-school, darálós fajtából. Már maga a sztori sem lehetne sablonosabb: a csillagközi utazás feltalálása utat nyit az űrgyarmatosításnak; hamarosan a pionírok felfedeznek egy Ikárium nevű új elemet, amely szinte végtelen energiaforrásnak bizonyul. Természetesen az emberi kapzsiság (a játék neve ezt jelenti magyarul) feltámad, és hamarosan az öt legnagyobb kolonizáló hatalom egy rettentő háborúba bonyolódik egymással. Hősünk egy elit katonai egység korábbi tagja, aki kezdetekben a puszta túlélésért harcol, nem is sejtve, hogy tetteinek drámai következményei lehetnek az emberiség sorsára nézve...

A klisék persze ugyanígy folytatódnak, azaz három, jelentősen eltérő, egyedi, karakterspecifikus és fejleszthető képességekkel ellátott kaszt közül választhatunk majd, ráadásul három nehézségi szint is a rendelkezésünkre áll, hogy kipróbáljuk tudásunkat. Sőt, ezúttal kapunk egy online kooperatív módot is, így haverunkkal vállvetve küzdhetünk a mindenféle alienek, űrférgek, robotok garmadája, no és persze kis- és nagy „boss”-ok ellen. A srácok mindehhez újfajta kitérő mozdulatokat, újratöltődő pajzsokat, elpusztítható környezetet, változatos, fejleszthető fegyvereket ígérnek. Akárcsak az Avencast esetében, e játék testében is a ClockStone saját készítésű 3D-s motorja dobog, a legfrissebb technológiákkal (többek között a Havok fizikájával) megtámogatva, és az első képek alapján ismét csak nem panaszkodhatunk majd a külsőségekre.

A GREED előreláthatólag novemberben jelenik meg, a német, idén januárban alakult Headup Games gondozásában. Kíváncsian várjuk!