Az ember megszokja egy idő után, hogy ha AAA-kategóriás játék közeleg, akkor ahhoz valamilyen gyűjtőknek szánt kiadás is társulni fog. Ezek az esetek többségében igazán semmi különöset nem tartalmaznak, általában van a dobozban egy közepes minőségű szobor, pár vacak képeslap, és ezerből egyszer jut ki valami kreatív, tényleg hasznos dolog -- ilyen például a tegnap bemutatott Grand Theft Auto V Collector's Edition baseballsapkája.

Aztán jön az angol Codemasters és bejelenti a május 31-én megjelenő, PS3-exkluzív (bár ez ezen a szinten már semmit sem jelent), GRID 2 Mono Editionnek keresztelt gyűjtő... izé, inkább autógyőjtőknek készített csomagját. Nem viccelünk: a Mono Editionben egy valódi, funkcionális versenyautó is helyet kapott, mellé autós öltözék, egy nap az autógyárban, és egy PlayStation 3-ra készült GRID 2, konzolostul, mindenestül! Elállt a lélegzetetek, mi?

Íme a pontos tartalom:

  • BAC Mono sportkocsi, exkluzív GRID 2-es festéssel és rendszámmal.
  • Versenyzői öltözék, bukósisakkal.
  • Látogatás a BAC saját gyártelepén, beszélgetés a technikusokkal, mérnökökkel, tervezőkkel.
  • Egy PlayStation 3 játékkonzol.
  • Maga a GRID 2 játék.

Durva, mi? Az ára is az: 125 ezer angol font (cirka 43 millió forint), limitált példányszámban, amíg a készlet tart. Előredendelni kizárólag az angol GAME játékáruházban lehet, bár van egy olyan érzésem, hogy nem sok olvasónk kattint rá a "Fizetés" feliratú gombra. Mindenesetre elég hihetetlen az egész csomag -- ha április lenne, azt hinnénk, megkésett tréfáról van szó. A lenti galériában nagyméretű képeket is megcsodálhattok a GRID 2 Mono Edition tartalmáról, a játékról pedig itt olvashattok részleteket, melyeket ezen hírünk egészít ki a többjátékos mód újdonságaival.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

GRID 2 -- Megjelenés: 2013. május 31. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0 / 1 GB, HDD: 15 GB