• Egy friss prezentáció alapján úgy tűnik, hogy kimarad az offline karrier lehetőség a GT Sportból
  • A fejlesztők még nem erősítették ezt meg hivatalosan
  • Azt viszont igen, hogy nem lesznek változó időjárási körülmények és dinamikus napszakok

Három esztendőt kellett várniuk a Gran Turismo-sorozat rajongóinak az idén érkező epizódra, ám a kezdeti lelkesedés hamar lelohad majd, ha a fejlesztő Polyphony Digital csapata olyan hírekkel szolgál majd, mint amelyek ma kiderültek a Sport alcímmel érkező résszel kapcsolatban.

Azt ugyan a bejelentés óta hangoztatták a fejlesztők, hogy a GT Sport elsősorban az online versenyzésre és az esportra koncentrál, ám nagyon úgy tűnik, hogy a programban nem lesz hagyományos offline karriermód. A dologra a GTPlanet fórumán derül fény, ahol egy előadáson több screenshoton is megmutatták a játékot, a prezentáció alapján pedig a kampány játékmód négy lehetőségre oszlik.

c6aziyha1mk.jpg

A Beginner’s School a kezdő pilótákat segítő egyfajta tutorial opció lesz, a Circuit Experience az egyes pályák begyakorlását teszi lehetővé, a Mission Challenge-ben mini küldetéseket (bevállalós előzések, szlalomozás, durva kanyarkombinációk) teljesíthetünk, míg a Racing Etiquette során a sportszerű versenyzés csínját-bínját sajátíthatjuk el. Ezen kívül csak a Sports Mode névre keresztelt internetes versenyzési lehetőség, a saját beállításaink szerinti futamokat kínáló Arcade játékmód, valamint kedvenc márkáink színeiben való versengést lehetővé tevő Online opció merült fel az előadás során. És bár a Polyphony hivatalosan nem erősítette még meg a dolgot, de nagyon úgy tűnik, hogy az offline karrierről ezúttal le kell mondanunk.

Ahogyan a korábbi játékokban már szereplő dinamikus időjárási körülményekről és a változó napszakokról is, amint azt Kazunori Yamauchi, a GT Sport kreatív direktora megerősítette. A szakember szerint azért vágták ki ezúttal ezeket a funkciókat, hogy növelhessék a képfrissítési értéket és szebbé tegyék a textúrák minőségét a versenyek alatt. A napszakokat ugyanakkor a futamok előtt szabadon beállíthatják a virtuális pilóták, szóval ennek ellenére is száguldozhatunk majd éjszaka, hajnalban, vagy éppen pirkadatkor.