A minap értesültünk arról, hogy a Rockstar kipaterolt pár GTA 5 játékost, akik a FiveM nevű modot hozták tető alá. Erről a rajongói alkotásról röviden azt kell tudni, hogy egy alternatív, dedikált szerverekkel és egyébként nem megengedett modokkal megtámogatott multiplayer környezetet teremt, így aztán nem olyan meglepő, hogy a fejlesztőcsapat ezt nem nézi jó szemmel, és természetes módon azt szeretnék, ha a hivatalos GTA Online-nal töltené mindenki az idejét. A csapat a modok alkotóját és két társát, NTAuthorityt, TheDeadlyDutchit és Qaisjpt bannolta, a jelek szerint manuálisan, vagyis nem a Rockstar automatikus rendszerén akadtak fenn, hanem célzottan távolították el őket.

A Rockstar eddig nem reagált a dologra, de most megszólaltak: „A FiveM egy nem megengedett projekt, ami egy olyan alternatív multiplayer módot kínál, ami megágyaz a kalózkodásnak. A szabályzatunk világos ezen a téren, így a készítők Social Club fiókját felfüggesztettük.”

A dolgot árnyalja, hogy az egyik felhasználó szerint a FiveM direkt úgy működik, hogy a Social Club segítségével ellenőrzi, hogy a játékos valóban megvette-e a játékot, ám ezt egyik érintett sem erősítette meg, ugyanakkor Qaisjpt váltig állítja, hogy a FiveM használata nem jár bannolással (mármint rajtuk kívül), és valójában egy singleplayer modról van szó. Qaisjpt azt mondta, hogy próbál kapcsolatba lépni a fejlesztőkkel, és tisztázni ezt az egész ügyet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!