• A Rockstar lesújtott a bannhammerrel
  • Kitiltotta azokat, akik modokat használtak
  • Az is érintett volt, aki csak a singleplayer kampányt módosította
  • Elvileg a kozmetikai modokkal nincs baj
  • Hivatalos közlemény még nincs arról, hogy mit szabad és mit nem

A GTA 5 PC-s megjelenése óta már láttunk sok érdekes modifikációt, ám bármennyire is legyenek ezek szórakoztatóak vagy éppen a játékmenetet javító apróságok, mindig (és nem csak mi) óvatosságra intettük a játékosokat, a Rockstar ugyanis még nem adott ki hivatalos álláspontot a modokról, vagyis fennáll a veszélye annak, hogy ezek használóit a cég bannolja -- ez most meg is történt.

Az elmúlt napokban többen is jelezték, hogy nem tudnak hozzáférni a játék multiplayer módjához, mivel a cég kitiltotta őket onnan. A bűnük modok használata volt, és a Rockstar akkor sem kegyelmezett, ha ezeket a rajongói alkotásokat csak a singleplayer keretében futtatták az illetők.

gta-5-ban.png

A levél szerint kozmetikai modokkal nincs baj, ebbe a kategóriába pedig a népszerű FOV mod is beletartozik, ám többen is jelezték, hogy csak ezt használták, de mégis ki lettek tiltva a multiplayer világból -- ugyanakkor nem mindenki járt így, másokat megkímélt a csapat. A játékosok sejtése szerint az mindenképpen kitiltásra számíthat, aki valamilyen trainert használ, ezzel ugyanis többek között örök életre lehet szert tenni.

A Rockstar mindeddig nem adott ki hivatalos közleményt arról, hogy mit engednek és mit nem szabad csinálni, így továbbra is érdemes óvatosnak lenni, vagy inkább nem telepíteni semmit, ameddig a helyzet nem tisztázódik. A bátrak persze kísérletezzenek, sőt nekünk már van is egy érdekes projekt, amit kipróbálhatnak. Ez a FiveM-féle multiplayer kliens, ami dedikált, modokkal megtöltött szervereket kínál.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!