GTA4: 16 fős multi, mint álom...Ezt a mély csendet megtörendő a kanadai GamingExcellence portál tudósítója a múlt pénteken Torontóban megrendezett PlayStation Holiday Preview Event nevű szakmai bemutatón, ahol a japánok konzoljára idén és a közeljövőben tervezett játékokat mutatták be, elkapta a Rockstar vendégként jelen lévő munkatársát, és sarokba szorította. Szegény ember bevallotta, mit ebédelt, hol volt éjjel, hogy hívják a macskáját – és miután mindezen mellébeszélésekből kifogyott, kénytelen volt valami koncot dobni a piócaként rátapadó külhoni kollégának, így két dolgot lebegtetett meg. Az első, hogy jelenleg a különböző koncepciók felvetése zajlik, és azok vizsgálata, hogy mennyire állják meg helyüket az egészben; az egyik ilyen ötlet: a játék kezdetétől nyitott világ, tehát semmiféle lezárás, szakaszos elérés nem lenne, mint eddig, hanem az első perctől szabadon mehetnénk arra, amerre tetszik.

A másik, ennél is izgalmasabb morzsa a többjátékos üzemmóddal kapcsolatos. Azt eddig is tudtuk, hogy lesz ilyen végre, hosszú szünet után (a GTA II-ben ugyebár szerepelt ilyen játékmód), és eddig az egyetlen dolog, amit elárultak erről a srácok, hogy nem valamiféle MMO-féle megoldás lesz. Nos, a Rockstar fejlesztője most annyit tett ehhez hozzá, hogy a csapat egy legalább 16 fős multi megvalósítását tűzte ki célul, és a hagyományos dítmacskánál valami többet szeretnének kihozni a dologból.

Nem sok infó, de legalább érdekes, és jól hangzik. Gyorsan hozzáteszem: kezeljük ezt fenntartással, hiszen ezek még csak tervek, koncepciók, és a megjelenésig még sok minden változhat. Persze álmodozni szabad – bár mi, PC-sek már egy körülbelüli dátumnak, vagy egy „biztos, hogy jön PC-re is” félmondatnak is örülnénk, mint majom a farkának...