A rossz hír pedig úgy szól - hogy rögtön belecsapjunk a közepébe -: nem várható publikus béta ebben az esztendőben. A GW1 esetében nagy volumenű alfa- és bétatesztelések zajlottak, azaz már a fejlesztés korai fázisában bekapcsolódhattak az érdeklődők a projektbe, ám a srácok szerint most már más a leányzó fekvése: magasak lettek az elvárások, így egyszerűen úgy érzik, ciki lenne egy nagyon bugos verziót a világ elé tárniuk, így a bétatesztet a megjelenéshez közel fogják beindítani. Idézem közleményük ide vonatkozó passzusát:

„Mindezt figyelembe véve nem indítjuk be a bétatesztelést 2008-ban, mint terveztük. A Guild Wars 2 egy nagyon nagy és ambiciózus játék, és a GW-játékosok jogosan támasztanak a minőségével szemben nagy elvárásokat. Azt akarjuk, hogy a játékosok teljesen hanyatt essenek tőle, amikor először belekóstolnak.”

Nos, szinte „blizzardi” szavak, de hát a minőségért valóban megéri a várakozás, és tény, hogy amit eddig megtudtunk a játékról, az valóban komoly reményekre ad okot. De legalább valami kézzel foghatót adhatnának addig is - pár kép végre, ne adj isten egy videó enyhítené talán a rajongók éhségét.

(A mellékelt képek a két rész közötti híd szerepét betöltő Eye of the North játékból valók.)