• Teljesen átalakult a Gwent gazdasága
  • Scrap-ból immár nem lehet prémium kártyákat előállítani
  • A fejlesztők szerint erre azért volt szükség, mert az eddigi rendszer nem volt fair

Körülbelül kettő és fél hónap telt el a Gwent PC-s megjelenése óta, a készítők szerint pedig elérkezett az idő arra, hogy alaposan belenyúljanak a játék gazdaságába. A fejlesztők ezt a döntésüket egy hosszabb blogposztban alaposan meg is indokolták, elmondásuk szerint erre a lépésre azért volt szükség, mert a volt rendszert nem érezték elég fairnek a játékosokkal és a prémium kártyák gyűjtőivel szemben.

gwent-kopasz-01.jpg

A Gwentben jelenleg háromfajta valuta található, ebből kettőt használhatunk kártyák készítésére. Ha egy specifikus lapot szeretnénk a gyűjteményünkhöz adni, akkor azt az úgynevezett scrap-ból rakhatjuk össze, míg ha egy normál kártyából prémiumot akarunk gyártani (tehát olyat, aminek a képe animált), akkor meteorite powderre lesz szükségünk. Eddig azonban a fejlesztők megengedték, hogy scrap-ból gyártsunk animált lapokat is, ez a lépés pedig a prémium kártyák gyakori felbukkanásához és ezzel együtt elértéktelenedéséhez vezetett a blogposzt szövege alapján.

Hogy a fenti problémát kiküszöböljék, innentől kezdve csak és kizárólag meteorite powder segítségével gyárthatunk majd magunknak prémium lapokat, a változtatások pedig már életbe is léptek.