• Több mint 12 százalékkal nőtt a videojáték-iparban foglalkoztatottak száma a briteknél
  • Az iparági bevételek 21 százalékkal növekedtek

Hiába zárt be rengeteg brit stúdió az elmúlt tíz évben, a rengeteg új, kisebb csapatnak hála a videojáték-ipar ismét virágzik az Egyesült Királyságban, amit jól mutatnak a számok is – derül ki az iparág brit képviselőit összekötő TIGA friss jelentéséből.

gyorsabban-novekszik-a-videojatek-ipar-a-briteknel-mint-eddig-barmikor.jpg

2018 novembere és 2020 áprilisa között a fejlesztőcsapatoknál dolgozó alkalmazottak száma több mint 12 százalékkal nőtt, ami az eddigi leggyorsabb ütem azóta, hogy a TIGA éves beszámolókat készít.

A stúdióknál dolgozó kreatív munkaerő volumene 14 353-ról 16 836-ra nőtt ebben az időszakban, ha pedig a külsős munkatársakat is hozzávesszük, akkor összesen 18 279-en dolgoznak fejlesztőként az Egyesült Államokban. Emellett a cégek további 30 781 munkahelyet biztosítanak indirekt módon. Jelenleg egyébként a helyi fejlesztőgárdák 73 százaléka számít mikrostúdiónak, ami azt jelenti, hogy négy vagy kevesebb teljes munkaidős alkalmazottjuk van.

A bevételek ennél is gyorsabb tempóban növekednek, az elmúlt üzleti évben ugyanis 21 százalékkal nőtt a brit videojáték-ipar forgalma, amely a 2019-2020-as időszakban 907 millió font volt.